Hun vil oppmuntre sin døende lillesøster med å lage prompelyder i sykehussengen - så inntreffer mirakelet

02/04/2017 17:30

Anniken Hauge

Utland
Amerikanske Stephen Smiths hjerneskadede datter er i bedring, selv om legene ikke var overbevist om at den to år gamle jenta ville overleve.

Den amerikanske faren Stephen Smith har fortalt en rørende historie om hvordan den lille datteren Poppy har blitt  bedre etter hun fikk en hjerneskade på toårsdagen sin i desember.

I julen i fjor besøkte familien Poppy på sykehuset, hvor storesøsteren Macey lagede prompelyder på magen hennes. Plutselig begynte Poppy å le.

Det skriver Daily Mail.

 

- Det var forbløffende. Vi fant ut senere at det ikke er uvanlig at folk viser følelser i denne tilstanden. Men for oss virket det som om hun reagerte, sier Stephen Smith til Daily Mail og tilføyer:

- Det kom små rykk i bena og armene hennes. Legene sa at det kunne være spinalreflekser, men jeg følte det var så mye mer enn det.

Poppy ble født for tidligt, da hun bare var 29 uker gammel. Etter tre måneder på en neonatalavdeling kom hun endelig hjem. Men senere fikk Poppy diagnosen möbius syndrom, som betyr at musklene i ansiktet hennes ikke fungerer normalt.

 

Legene fryktet at Poppy ikke ville kunne gå eller snakke normalt, men hun begynte å gå da hun var rundt 15 måneder gammel. I løpet av 2016 ble Poppy bedre, og var ikke like ofte på sykehuset. 

Men da Poppy fylte to år i desember 2016, klarte ikke moren Amy å vekke den lille jenta. Poppy pustet, og forledrene kjente at hjertet hennes slo. Men hun reagerte ikke. 

Foto: Privat

Poppy ble innlagt på sykehuset, hvor en scanning viste at hun hadde en hypoksisk iskemisk hjerneskade. Legene var i tvil om hvorvidt Poppy ville overleve.

 

Men i dag er legene forbauset over Poppys bedring, i takt med at hun har begynt å snakke og kravle igjen: 

- Legene er forbløffet. De sier at hun ikke burde kunne være i stand til det hun gjør.  De er så glade for at hun gør det, men trodde ikke hun kom til å klare det. HUn motbeviser de, sier Stephen Smith til Daily Mail.

Foto: Privat

Det har fått familien til at tro på at Poppy vil komme til at gå og snakke. De prøver nå å samle sammen penger til to ukers intensiv fysioterapi i Italia, hvor de håper å få hjelp til at Poppy kan bli enda bedre. 

Se den fantastiske videoen nedenfor: