Husmor levde hemmelig dobbeltliv før hun ble drept

23/02/2018 13:59

Anniken Hauge

Utland
Drapet på den 42-årige kvinnen har vært et mysterie i flere uker. Nå ser det ut til at saken kan være løst.

Torsdag ble amerikanske Kathleen Dawn Wests ektemann, William Jeffrey West (44) pågrepet og siktet for drapet på kona si.

Lenge var både motivet og gjerningsmannen bak drapet en gåte for politiet – spesielt etter det kom frem at hun tilsynelatende hadde levd et dobbeltliv. 

Konas dobbeltliv viste seg senere å ha stor betydning for saken.

Det skriver Time.

Utad var 42-åringen en pen, hjemmeværende husmor i byen Calera i Alabama, som stort sett holdt seg for seg selv.

På sosiale medier derimot levde hun et helt annet liv.

Med likhetstrekk til Marilyn Monroe beskrev hun seg selv som en exhibisjonist og la ut forførende og dristige bilder av seg selv på det sosiale mediet Instagram mot betaling. På Facebook derimot hadde hun flere 'normale' bilder av seg selv, og bilder av ektemannen og datteren deres.

Det var få mennesker som kjente til Kathleens dobbeltliv, og det vakte derfor stor oppsikt da hun ble funnet 13. januar halvnaken og død i veikanten i nærheten av sitt hjem.

Politisjef i Calera, Sean Lemley, sa torsdag på en pressekonferanse at de hele tiden har hatt mistanke om at det var ektemannen som drepte Kathleen, skriver Time.

Ettersom offeret ikke ble drept i sitt eget hjem og hadde lite klær på seg, tok det dog hele fem uker for etterforskerne å finne frem til omstendighetene rundt drapet. 

Politsjefen hevder at den siktede ektemannen hadde kjennskap til konas dobbelt liv og dermed hennes ekstra online persona, men ønsker ikke å gå i detaljer om etterforskerne tror at dette kan ha en tilknytning til motivet bak drapet.

- Dette er en stor tragedie for alle involverte, sa politisjef Lemley.

Ektemannen nekter straffeskyld i saken.