Ikke del bilder av koronatesten din

03/01/2022 08:23

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En ny advarsel fraråder å dele resultatene av koronatesten din på sosiale medier.

Folk blir advart om ikke å dele resultatene av koronatestene sine på nettet. Dette er fordi mange opplever at bildene blir stjålet eller brukt til å forsyne andre med et falskt koronapass. 

Det skriver Daily Star.

En av Storbritannias ledende sikkerhetsplattformer har rapportert et økende antall falske koronapass. Dette har fått dem til å utstede en advarsel om at de som bruker et falskt corona-pass, kan bli bøtelagt med opp til 10,000 pund.

Restriksjonene i Storbritannia har blitt strammet inn de siste ukene som følge av økningen i antall smittetilfeller med Omikron-varianten.

Shahzad Ali, administrerende direktør i Get Licensed, har forklart at de mange falske koronapassene kan ende opp med å kompromittere sikkerheten på steder som barer og nattklubber.

– Vi har sett falsk dokumentasjon i mange år. For eksempel har falsk ID vært en vanlig funksjon på nattklubber i en årrekke, sier Shahzad Ali.

– Dette er bare en ny komplikasjon som dørvakter snart blir vant til å møte. Det var alltid uunngåelig at falske koronapass ville begynne å dukke opp så snart det gikk rykter om at de ble introdusert.

Shahzad advarte også folk om farene ved å dele bilder av resultatene av koronatestene sine på sosiale medier.

– Det vil åpenbart være et marked for koronapass fordi det vil være folk som vil leve livet som normalt og ikke vil ta koronatester for ting de ikke burde før, så det er ekstremt viktig at du tar vare på koronapasset ditt, sier han.

"Vårt råd vil være å ikke dele den på sosiale medier, ikke dele koden fra koronatesten du har tatt, fordi andre kan registrere den som sin test."

«Coronapas vil potensielt gjøre dørvaktenes arbeid mye vanskeligere. Spesielt når vi vurderer konsekvensene av mennesker som er spesielt nær sin tro. Det kan gjøre jobben mye farligere.»

Sky News rapporterte tidligere denne måneden at falske koronapass ble solgt på nettet av kriminelle grupper som prøvde å utnytte folks motstridende syn på vaksiner over hele Europa.