Ingen forsto hvorfor køen til kassen ble lengre og lengre - Da de så skiltet, innså de hvorfor

04/05/2021 19:01

Emma Sletta

Utland
Det var først da folk så oppe i kassen at de skjønte at det gikk ekstra sakte sammenlignet med de andre boksene i supermarkedet.

Kø i et supermarked kan være en av de verste. Du står i den langsomme køen der du kan se at folk har handlekurvene sine fylt, og oppe i kassen leter de etter prisen på en vare som ikke har strekkode.

Det er spesielt irriterende hvis du har det travelt og bare trenger å raskt komme inn på å ha en enkelt ting. Det kan være stressende, men det er sjelden at vi tenker på hvor stressende det kan være for de som får køen til å stoppe opp.

Det fikk imidlertid kunder av et supermarked i Skottland til å føle at de hadde havnet i en kø som var tregere enn vanlig. Imidlertid fikk de forklaringen på hvorfor det var så tregt da de kom til kassen.

Den avslappede boksen

Supermarkedet hadde tenkt litt ekstra på menneskene som trenger mer tid når de må betale for varene sine. Derfor valgte de å åpne en veldig spesiell boks, hvor du ikke bør være redd for å understreke om du forsinker køen.

Boksen var spesielt for eldre og personer med forhold som gjør at de ikke svarer like raskt.

Supermarkedet Tesco i den skotske byen Forres hadde derfor valgt å lage en såkalt "Avslappet kasse" som i utgangspunktet kan oversettes til den uformelle boksen.

Denne boksen var derfor ment slik at kundene ikke skulle stresse og skynde seg når de måtte sette varene sine på båndet og når de måtte betale.

De kunne dermed puste dypt, og ta seg god tid, uten å måtte føle de drepende blikkene til andre kunder i butikken som hadde det travelt.

Spesielt for personer med minneproblemer

Ideen kom da en demenskonsulent ved navn Wendy Menzies besøkte Tesco-butikken i Skottland. Hun holdt et seminar i byen rundt Alezheimers og demens, da det dessverre var mange innbyggere i den skotske byen som ble rammet.

Hun oppfordret derfor butikken til å lage en kø som var spesielt beregnet på disse menneskene, da personer med hukommelsesproblemer lett kan føle seg presset i stressende situasjoner.

Skiltet lyder:

"Den uformelle boksen. Ta gjerne så lang tid du trenger for å betale. Vær oppmerksom på at du kan oppleve lengre ventetid i denne kassen,"