Iransk leder: Folk som tar korona vaksine blir homofile

09/02/2021 10:15

Emma Sletta

Utland
En religiøs iransk leder påstår at folk som tar vaksinen mot covid-19 ender opp med å være homofile.

Hvis du ikke vil være homofil, ikke ta vaksinen for covid-19. Det er budskapet fra den religiøse iranske lederen fra byen Qom.

Abbas Tabrizian er en stor motstander av vestlig medisin, og han har derfor lagt ut et ekstremt bisarre innlegg på sosiale medier. Et innlegg der han blant annet sier at folk som blir vaksinert mot covid-19 ender opp med å være homofile.

«Hold deg unna det. De som har tatt covid vaksinen har blitt homofile», står det i  innlegg fra imamen, ifølge media' Jerusalem Post

Selv om kunngjøringen høres veldig bisarre ut, har Abbas Tabrizian mange tilhengere. Ifølge Jerusalem Post har Abbas så mange som 210.000 følgere på det sosiale medie Telegram, og han bruker ofte sin kanal til å uttrykke sin skepsis om vesten og medisin fra vesten.

Så han mener at folk bør bruke islamsk medisin, som det har gjort vestlig medisin irrelevant.

Han setter folks liv i fare.

Med LHBT-aktivisten Peter Tatchell er det ikke uten sine problemer at Abbas Tabrizian bør komme med slike absurde meldinger. Det er en risiko for at folk vil tro på hans uttalelser, og dette vil bety at flere mennesker ikke vil bli vaksinert.

– Han demoniserer både vaksineprogrammet og LHBT-folk uten bevis. Han setter folks liv i fare ved å skremme dem til ikke å skulle vaksineres mot covid-19," forteller Peter Tatchell til Jerusalem Post.