Jordmoren ble sjokkert da hun så babyen: "Herregud"

18/01/2022 11:42

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
En afroamerikansk kvinne ble ganske redd da jordmorens første reaksjon på å se barnet under fødselen var "Oh my God".

En afroamerikansk mor har delt den fantastiske og rørende historien om hvordan hun har født to sønner bare ett år fra hverandre som er alt annet enn like.

«Da jeg ble mor [til Adam], trodde jeg ikke det kunne bli bedre. Det var til min sønn Matthew ble født. Da en ble til to. Alt var perfekt gjennom hele svangerskapet,» sier moren, og legger til at fødselen var litt mer dramatisk enn hun forventet.

Det første hun hørte jordmoren si da hun så babyen var: "Å, herregud" (opp til Gud), og det er neppe noe noen ønsker å høre på, man har vært i fødsel i 11 timer, som denne moren hadde.

Heldigvis ble setningen etterfulgt av en harmfull årsak. "han har RØDT HÅR," fortsatte jordmoren, da hun sjokkert oppdaget at den afroamerikanske kvinnens nyfødte sønn hadde helt lys hud og rødt hår.

Foto: Privat

Først trodde ikke moren på jordmoren. – Nei, bare vask ham et par ganger, sier hun og forteller jordmoren, som etter å ha vasket babyen flere ganger, at håret var rødt. "Nei, mamma, du har fått en liten rødhåret," sa hun.

Moren sier at Matthew, som gutten endte opp med å bli kalt, nå er seks år gammel, og at det selvfølgelig har vært spekulasjoner om guttens DNA og at hun ikke kan telle hvor mange ganger hun har blitt spurt om han er adoptert, har en far med rettferdig hud eller er laget ved hjelp av en sæddonor. Dette er imidlertid alle påstander om at hun kan motbevise.

Matthew er hennes sønn, og hud- og hårfargen skyldes sannsynligvis gener som stammer fra forfedre langt tilbake i slektshistorien, selv om moren kan fortelle at hun ikke har klart å finne en forfedre med rødt hår, selv om hun har gått tilbake fem generasjoner.

Imidlertid tror ikke alle på dette resonnementet, og moren kan dermed fortelle at hun har blitt utsatt for mange rasistiske og støtende opplevelser på grunn av sin egen og sønnens hud- og hårfarge.

Foto: Privat

For eksempel kan hun fortelle om en gang i køen til en pizzeria, hvor en dame spurte om det ikke var hyggelig å være barnepike, hvor hun bare kunne svare at det var hennes egne barn.

Til slutt så den uhøflige damen på Adam og sa: "Kanskje han, men ikke den lille hvite gutten," som moren svarte: "Jeg trenger ikke å forklare meg for deg frue," og bestilte pizzaen hennes.

Hun kan også fortelle om en tid da hun nesten hadde blitt arrestert fordi flere forbipasserende og to offiserer ikke trodde at Matthew var hennes sønn og derfor trodde at hun hadde kidnappet ham. Heldigvis var hun tilfeldigvis i besittelse av fødselsattesten.