Journalist ble truet for livet: Ville drukne henne i en gjøsel tank

16/01/2021 12:09

Emma

Utland
Den 42 år gamle journalisten Chili Djurhuus ble truet med livet etter at hun dekket en Stram Kurs-demonstrasjon.

Vi skrur klokken tilbake til februar 2020. Her skulle den 42 år gamle journalisten Chili Djurhuus dekke en demonstrasjon av Stram Kurs (dansk politisk parti), som fant sted i Det islamske trossamfunnet på Dortheavej i København.

Under demonstrasjonen kom det et likbil kjørene der det var en kiste inni, en barnekiste. Dette førte imidlertid ikke til at demonstrantene holdt tilbake, og det forårsaket mye sinne og debatt i media.

Chili Djurhuus skrev om demonstrasjonen på nettstedet Minby.dk, og kort tid etter begynte det å strømme inn med hatefulle meldinger til journalisten. Flere kalte henne en kjerring, en hore og andre stygge ord, men spesielt to meldinger skilte seg ut da de truet henne på livet.

Ville drukne henne i gjøsel tank

En person skrev at hun skulle kastes i en kjøler, hvor det skulle tømmes branbarvæske over henne, mens en annen skrev at hun skulle druknes i en gjøsel tank.

"Æsj for en stygg hore. Kast henne i en gjøsel tank og la henne drukne," skrev en av redaktørene, som ikke er navngitt.

Men budskapet fikk store konsekvenser for journalisten, som valgte å ha en skjult adresse og som senere var paranoid hvergang hun så menn med hætter.

På Journalisten.dk sier hun at i juleferien med kjæresten passerte hun en gjøsel tank, og det fikk umiddelbart minnene til å komme tilbake.

Chili Djurhuus anmeldte begge kommentarter til politiet, og på mandag skal hun møte i retten, hvor hun vil møte mannen som ønsket at hun skulle drukne i en gjøsel tank.

Her håper hun at en dom vil bli gjort i hennes favør, da det vil være en seier privat, men også for journalistikkyrket.

" Jeg håper at en dom vil bli gitt til fordel for meg og journalister og andre mennesker som blir utsatt for dødstrusler på sosiale medier. Du kan være uenig med oss, men du bør ikke true våre liv. Ikke skriftlig heller," forteller hun til Journalisten.dk