Kan ende helt galt: Vil forby russisk gass

05/04/2022 08:11

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det kan gjøre den nåværende energikrisen enda større.

Krigen i Ukraina har påvirket hele Europa veldig voldsomt.

Delvis fordi naboområdet vil bli møtt med en rekke flyktninger - Polen har allerede mottatt mer enn 2 millioner ukrainere - og dels fordi det har forårsaket en voldelig inflasjonskrise, der prisene på mange matvarer, varme og ikke minst olje har skutt i været.

I går dukket det opp veldig skremmende bilder der i en forstad til kiev sivile kan sees ligge død på gaten.

Dette har ført til at flere land igjen fordømmer Russlands militære handlinger i Ukraina.

Russland tror imidlertid ikke de har drept sivile og kaller bildene ‘bestillingsverk’ av NATO og USA.

I kjølvannet av bildene vil EU ytterligere sanksjonere Russland.

Men hva mer å gjøre snart, når du allerede har sanksjonert med 4 runder? Tyskland har et bud på det.

Tysklands forsvarsminister Christine Lambrecht sier EU bør diskutere et forbud mot import av russisk gass etter at russiske styrker ble anklaget for å ha begått krigsforbrytelser.

«Det må være et svar», siterte Forsvarsdepartementet Christine Lambrecht i et intervju med den offentlige kringkasteren ARD,» ifølge Sky News.

Josep Borrell, EUs utenrikspolitiske sjef, kom med en uttalelse på vegne av hele EU der han sa:

– EU fordømmer sterkt de rapporterte grusomhetene begått av de russiske væpnede styrkene i en rekke okkuperte ukrainske byer som nå er frigjort. Hjemsøkende bilder av et stort antall sivile dødsfall og tap, samt ødeleggelsen av sivil infrastruktur, viser det sanne ansiktet til den brutale aggresjonskrigen Russland fører mot Ukraina og dets folk.

Hvis det tas en beslutning om å forby import av russisk gass, kan dette bety kalde radiatorer for flere husholdninger i Europa.

Josep Borrell uttrykte også EUs fulle støtte til Den internasjonale straffedomstolens etterforskning av krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten, samt FN-granskningen.

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.