Kassadame legger merke til en eldre kvinnes merkelige innkjøp: Innser at hun holder på å bli svindlet

24/09/2016 14:45

Anniken Hauge

Utland
Ekspedienten så at den eldre kvinnen var veldig nervøs. Hun ville kjøpe et gavekort for et voldsomt stort beløp. Nå kaller politiet kassadamen for en heltinne.

Svindlere blir dessverre mer og mer oppfinnsomme, og det er ikke sjeldent at oppfinnsomheten går ut over eldre mennesker.

Heldigvis kan en kvinne nå takke Shelly Yost, for at hun ikke mistet et stort beløp penger. Den årvåkne kassadamen forhindret nemlig en økonomisk katastrofe i å skje, rapporterer WTOL

Den eldre kvinnen kom inn i butikken i Ohio. Hun ba om å få kjøpe et gavekort verdt 2000 dollar – tilsvarende omtrent 16.000 kroner – til musikktjenesten iTunes. Kvinnen virket voldsomt nervøs.

Shelly Yost fikk en fornemmelse av at noe virkelig var galt. Hun spurte den gamle damen hvorfor hun skulle bruke så mange penger på et gavekort.

 

Kvinnen fortalte at hun hadde fått en telefonsamtale fra barnebarnet. Hun hadde fortalt at hun var i forvaring med en brukket nese, og trengte pengen for gavekortene til politiet, slik at hun kunne betale kausjonen for å komme ut av fengsel.

Den eldre kvinnen var naturligvis villig til å hjelpe barnebarnet. Men det var slett ikke hennes ekte barnebarn hun hadde snakket med.

Shelly Yost sa til kvinnen at hun lovet henne at barnebarnet hennes hadde det bra, og at hun var i ferd med å bli svindlet. Kvinnen nektet å tro på det.

- Jeg spurte henne om hun ikke ville vente og la meg ringe til Sylvania Police, sånn at de kunne fortelle henne at de aldri ville akseptert et gavekort som betaling, for noen som satt i fengsel. Jeg ville ikke at hun skulle gå og prøve å kjøpe det et annet sted, sier kassadamen.

Politiet ankom butikken og fikk snakket med kvinnen slik at hun falt i ro. Betjentene tok også kontakt med familien hennes, så den eldre damen kunne bli forsikret om at barnebarnet hennes hadde det bra.