Kaster tung vektskive i mannens hode: Forsøker deretter med absurd forklaring

24/03/2022 09:15

Emma Sletta

Utland
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Det umotiverte angrepet i et treningsstudio resulterte i at offeret fikk brudd i hodeskallen og andre permanente skader.

33 år gamle Shane William Ryan, hevdet først at det voldelige angrepet som skjedde på Next Level Gym i Darwin, Australia, var en ulykke. Imidlertid ble han senere felet av videoopptak som viste noe helt annet.

Shane og en annen mann trente begge styrke på treningsstudioet om morgenen den 22. Oktober 2020. Han skal ha sett offeret trene med manualer på en treningsbenk på det pågjeldene tidspunktet.

Det ble med rette forklart at han gikk med fort akterut mot offeret, som lå på ryggen, hvorpå han smalt den 20 kg tunge vektskiven i hodet og fikk mannen til å falle til gulvet. 

Det skriver Daily Star.

I en video vist i retten, er det sett at offeret blødde var den øvre delen av ansiktet, hvor det senere ble funnet at han hadde fått et hodeskallebrudd.

På samme måte ser videoen også Shane først prøve å etterligne en ankelskade, og deretter forlate. Litt senere kommer han imidlertid tilbake og ringer etter ambulanse.

Det er bare veldig nylig at disse videoopptakene også har blitt delt med publikum. Som et resultat har de spredt seg på sosiale medier.

Shane ble dømt til 19 måneders fengsel etter sin «ekstremt farlige handling» mot en person som «ikke var i stand til å beskytte seg selv», sier dommer John Burns.

"Rundt 03.30.m den 22. oktober 2020 var du og offeret på Nexy Level Gym i Rosebery. Rundt klokken 03.52.m lå offeret på ryggen på en benk og trente med manualer, sier dommeren.

"Du tok en 20 kg vektskive og gikk mot offeret. Videoopptakene viser at du slynger deg mot offeret og slipper vekten på hodet og brystet, noe som får offeret til å falle til gulvet fra benken mens han blør fra hodet. Du imiterte en skade på venstre ankel før du reiste deg og dro, hvoretter du kom tilbake til offeret og deretter ringte en ambulanse."

I retten kom det frem at offeret fikk et hodeskallebrudd samt et stort kutt over venstre øyenbryn. Ansiktet hans svulmet også opp, i tillegg til å bli rammet av hodepine og brystsmerter.

Det voldelige overgrepet har gjort at offeret nå trenger pågående medisinsk behandling, at han lider av angst og at han må ta blodtrykksmedisiner.

I tillegg sa dommer John Burns at Shane og offeret tidligere hadde vært i dialog, og at de hadde uttalt seg samme morgen som det voldelige overgrepet skjedde.

«Du og offeret pleide å være snille mot hverandre. Du og han snakket faktisk på en vennlig måte  den 22. oktober 2020 før denne hendelsen,» sier han.

– Offeret var sårbart da han lå på ryggen og hadde vekter i hendene. Han klarte ikke å beskytte seg selv. Han hadde heller ingen grunn til å tro at du ville angripe ham slik du gjorde.

Shane William Ryan ble dømt til 19 måneders fengsel, og kan ikke prøveløslatt før 24. November 2024. Altså etter han har avsonet 10 måneder av straffen hans.