Kinesisk tennisstjerne gir lyd etter forsvinningen

22/11/2021 10:05

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Peng Shuai, som har vært savnet, har fortalt IOC-presidenten at hun er trygg og frisk.

Den savnede kinesiske tennisspilleren Peng Shuai har nå gitt lyd fra seg. I en videosamtale søndag med den internasjonale olympiske komité (IOC) president Thomas Bach, har Peng Shuai sagt at hun er trygg og har det bra.

Det sier nyhetsbyrået IOC, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Hun forklarte at hun er trygg og frisk hjemme i Beijing, men ønsker respekt for privatlivet sitt akkurat nå, sier IOC i en uttalelse, ifølge Reuters.

Det er fordi hun vil tilbringe tiden med venner og familie akkurat nå. Men hun vill fortsette å være involvert i tennis, sporten hun elsker så mye.

Virket avslappet

Finske Emma Terho, som er en del av IOC-utøverkommisjonen, deltok også i videosamtalen med Peng Shuai og var lettet over å se at kineseren hadde det bra.

Hun virket avslappet. Jeg tilbød henne vår støtte og at vi kunne bli kontaktet når som helst hvis hun ønsket det, noe hun selvfølgelig var glad for, sier Emma Terho ifølge nyhetsbyrået dpa.

Peng Shuai har ikke blitt sett offentlig siden begynnelsen av november eller har uttalt seg offentlig etter at hun kom med anklager om seksuelle overgrep mot en tidligere seniorpolitiker i Kina på kinesiske sosiale medier.

Denne helgen har bilder og videoopptak av Peng Shuai - der hun ikke har snakket - blitt utgitt av kinesiske statlige medier - men det er ikke bekreftet om bildene og videoene er fra nå.

Stort press på Kina

Saken har brakt hele tennisverdenen sammen og krevd svar fra Kina. WTA har tidligere understreket at forbundet er klar til å droppe alle turneringer i Kina på grunn av usikkerheten rundt Peng.

FNs menneskerettighetskontor, den amerikanske regjeringen og alle tennisstjernene rundt om i verden har også vært ute og lagt press på Kina.

For eksempel valgte Novak Djokovic å true Kina med å trekke seg fra alle kinesiske turneringer.

Den 35 år gamle tennisspilleren beskrev i et oppslag på det sosiale medie Weibo den 2.november at hun, gjenneom en årrekke, har blitt tvunget til å ha sex med den nå pensjonerte politikeren Zhang Gaoli.