Kirurg prøvde å selge røntgen av Bataclan overlevende som NFT: 'Det var en feil'

27/01/2022 07:49

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En kirurg i Frankrike har blitt rettforfulgt etter å ha forsøkt å selge et røntgenbilde av en pasient som en NFT.

En fransk kirurg står overfor en rettssak etter å ha forsøkt å selge røntgenbilder av en person skutt i 2015 Bataclan musikkhall skyting som en NFT.

Emmanuel Masmejean, en kirurg som opererer i det sørvestlige Paris, prøvde å selge et røntgenbildene på NFT-markedet OpenSea for $ 2.776, eller omtrent 18.000 kr.

Røntgenbildet viste en underarm med en Kalashnikov-kule som fortsatt satt i.

Det skriver Washington Examiner

«Denne handlingen er i strid med god yrkesutøvelse, truer medisinsk konfidensialitet og strider mot verdiene til Sykehus i Paris og offentlige tjenester,» skrev Martin Hirsch, lederen for Paris' offentlige sykehus, i et åpent brev til ansatte, som han delte på Twitter.

Hirsch fortalte til det franske nyhetsmedie Mediapart at Masmejean ville møte kriminelle og profesjonelle klager over sin "opprørende" beslutning om å prøve å selge røntgenbildet.

Da han ble bedt om kommentar, hevdet Masmejean at "salget var en feil" og beklaget at han ikke hadde søkt pasientens tillatelse.

Ifølge OpenSea-salgsinnlegget, som nå er fjernet, var den uidentifiserte pasienten en ung kvinne hvis kjæreste ble drept i Bataclan-angrepet.

Kvinnen «hadde et åpent brudd i venstre underarm med rester av en kule fra et bløtvev Kalashnikov», ifølge salgsrapporten.

– Denne legen, som ikke var tilfreds med å bryte medisinsk konfidensialitet med denne pasienten, mente det ville være en god idé å beskrive denne unge kvinnens privatliv, noe som gjorde henne helt identifiserbar, sier pasientens advokat i en uttalelse.

Kvinnen har bedt om å være anonym.

NDFer, eller ikke-fungible tokes, ble enormt populære i 2021, og solgte for millioner av dollar på kryptovalutamarkedet.

De fleste NFTer er bilder eller gjenstander som er unikt kodet i en blokkjede, slik at kjøperen kan eie en unik kopi av bildet.

Bataclan-skytingen var ett av flere koordinerte islamske terrorangrep i Paris i november 2015.

Terrorangrepene drepte 130 mennesker, inkludert 90 på Bataclan-teatret.

Den islamske staten tok på seg ansvaret for drapene og hevdet at de var gjengjeldelse som svar på franske luftangrep mot ISIS-mål i Syria.