Kommer med spesiell apekopper advarsel

24/05/2022 08:06

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En bekymringsfull advarsel om apekopper har blitt delt av WHO.

Verdens helseorganisasjons Europa-sjef, Hans Kluge, har sagt at han er bekymret for at spredningen av apekopper kan eskalerere over hele Europa i nær fremtid.

Han har sagt at grunnen til at han er bekymret for at det kan ende opp med å skje, er at folk begynner å samles til fester og festivaler i sommermånedene.

«Når vi går inn i sommersesongen i den europeiske regionen, med massesamlinger, festivaler og fester, er jeg bekymret for at smittespredningen kan akselerere ettersom tilfellene som nå oppdages er blant dem som driver med seksuell aktivitet og symptomene er ukjente for mange,» sier han, ifølge Reuters.

Apekopper er ikke en ny sykdom. På den annen side har det vært kjent i Afrika i mange år, men det er svært sjelden at det ses i Europa. Derfor er det også spesielt at så mange europeere har blitt smittet på så kort tid.

European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) har kunngjort at det 22. Mai var det 59 bekreftede tilfeller av apekopper i de landene som er medlem av EU/EEA. I tillegg var det minst 10 flere tilfeller under mistanke.

I Norge har det fortsatt ikke kommet noen tilfeller av sykdommen, men de begge våres skandinaviske naboland, sverige og danmark, er sykdommen blitt bekreftet.