Kostbar feil: Kastet 2,3 milliarder kroner i søpla

26/01/2021 18:35

Emma

Utland
En IT-programmerer gjorde sannsynligvis den største feilen i sitt liv da han ved et uhell kastet feil harddisk i søpla. Det endte opp med å koste ham 2,3 milliarder dollar.

James Howells fra Newport, Wales, har god grunn til å bekymre seg. Ved et uhell kastet han hele 2,3 milliarder kroner inn i deponiet.

Han er it-programmerer og anser seg selv som litt av en nerd. I 2009 kjøpte han ikke mindre enn 7500 stykker av den verdifulle kryptovalutaen Bitcoin.

På dette punktet var det imidlertid verdt nesten ingenting, og derfor tenkte han ikke på å kjøpe dem fire år senere når han ønsket å skrape en harddisk fra en gammel datamaskin. Dessverre inneholdt denne harddisken også kodene som ga ham tilgang til 7500 Bitcoins.

Det skriver The Sun.

Siden da har Bitcoin gått sterkt, multiplisere sin verdi. I dag vil bitcoins derfor være verdt så mye som 2,3 milliarder kroner, som han faktisk har levert til deponiet.

Dette har ført ham til å love en dusør på en fjerdedel av verdien av de mange Bitcoins til den lokale kommunen hvis de på en eller annen måte kan finne sin gamle harddisk. Så han vil gi dem en dusør på litt over 580 millioner kroner.

Dette har imidlertid blitt avvist av kommunen, som har indikert at det ville være i henhold til lover og forskrifter hvis de begynte å rote i avfall som allerede er deponert.

I tillegg til dette er det også en oppgave som kan ende opp med å koste den aktuelle kommunen opp til flere millioner kroner. Og det er, av ting, uten noen garanti for at de faktisk vil finne harddisken i spørsmålet blant avfallet.

Det betyr også at den desperate IT-programmereren har fått sin bønn til kommunen avvist.

Dette er ikke engang første gang at James Howell har forsøkt å kontakte kommunen, med håp om at de vil hjelpe ham. Han gjorde det for første gang i 2014, da han oppdaget at det var feil harddisk han hadde kastet ut.

Deretter har han også kontaktet kommunen flere ganger med sin bønn. Han har nylig kontaktet kommunen igjen, da verdien av kryptovalutaen har gått tom.

Han har fortsatt et håp om at han til slutt vil lykkes i å overtale kommunen til å hjelpe. Hans håp er imidlertid avtagende, og derfor prøver han nå å forene seg med det som har skjedd.

"Jeg hadde to identiske harddisker da, og jeg kastet feil ut. Jeg vet at jeg ikke er den første som kaster feil ut. Men det koster vanligvis ikke over £ 200 millioner å gjøre det," fortalte han The Sun, som han fulgte opp med.

Jeg må bare le av det. Hva annet kan jeg gjøre? De sier det er en gryte med gull på enden av regnbuen – og det ender opp i deponi.