Kundene er rasende over supermarkedenes nye tiltak

04/8/22 05:37

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flere kunder har blitt sinte etter at to supermarkedkjeder tok en beslutning som vil ha innvirkning på mer enn 500 varer i butikkene deres.

Et av Storbritannias mest populære supermarkeder har kunngjort planer om å forby etiketter på rundt 500 av produktene sine.

Den velkjente supermarkedkjeden følger derfor i fotsporene til Morrisons og M&S, som allerede har introdusert noe lignende i butikkene sine.

Waitrose fjerner fra september sine "beste før" datoer på en rekke elementer, inkludert frukt og grønnsaker. Ifølge supermarkedkjeden forventer de at det vil redusere matsvinn betydelig, skriver Manchester Evening News.

Dette kommer kort tid etter at M&S-konkurrenter kunngjorde at de ville fjerne 'Best Before' -datoen på mer enn 300 frukt- og grønnsaksprodukter.

Allerede i januar i år kunngjorde Morrisons sine planer om å fjerne «Best Before»-datoen på blant annet melk. I samme vene oppfordret de forbrukerne til å lukte på varene i stedet.

Imidlertid har et stort antall kunder reagert negativt på den nye endringen, som de har uttrykt på Facebook.

– Når supermarkeder tar slike beslutninger, har de noen gang tenkt på personer som lider av midlertidig eller permanent luktsans på grunn av covid-19? Jeg følte det ikke før jeg ble et offer. Jeg var helt hjelpeløs da jeg prøvde å lukte melk her om dagen, skrev en person.

"Folk har ofte bare tid til å handle en dag i uken, enten det er i en butikk eller på nettet. Jeg vil gjerne tro at varene mine er ferske og vil vare godt inn i den kommende uken. Disse butikkene vil selge varer som er godt over den beste før-datoen, slik at kundene kan kaste den ut og butikken kan spare bryet og prisen. Det handler om butikkens fortjeneste på kundenes bekostning», skriver en annen.

– Bare nok et eksempel på hvordan servicestandardene og kvaliteten på produktene faller, og likevel stiger prisene fortsatt til forbløffende høye priser. Så trist en verden vi nå lever i etter pandemien. Jeg antar det bare er nedoverbakke herfra. Betal mer, få mindre, leser en tredje.

"Jeg er ikke opptatt av "best før" datoer etter å ha kjøpt ting, da jeg bruker sunn fornuft på om de er dårlige eller ikke. Men jeg er irritert over å kjøpe dyre ting som ikke er ferske. Sett en plukket/behandlet/pakkedato på dem slik at jeg i det minste kan velge de ferskeste produktene," skriver en fjerde.

 

 

 

 

 

Søsteren blir ukomfortabel av at paret dusjer sammen.
Tre bestevenner gjorde et lite klassisk dørtriks, men det hele endte tragisk da de valgte feil hus å gjøre det på.