Kvinne avslører: Hvordan hun slapp unna og hjalp til med å fange seriemorderen som holdt henne fanget

21/02/2022 09:15

Emma Sletta

Utland
Foto: Tiktok
Foto: Tiktok
En 35 år gammel kvinne forteller sin historie om hvordan hun hjalp til med å fange en seriemorder etter at han kidnappet henne for 20 år siden.

Den dengang 15 år gamle Kara Robinson Chamberlain passet bare jobben sin da seriemorderen Richard Evonitz truet henne med en pistol og tvang henne inn i en stor oppbevaringsboks i bilen hans.

Til tross for den traumatiske situasjonen klarte tenåringen å legge merke til svingene Evonitz gjorde mens han kjørte til leiligheten sin, samt musikken han lyttet til, sigarettene han røykte og serienummeret på innsiden av beholderen.

Det var også informasjon som politiet senre brukte til å spore opp og pågripe Evonitz.

Da de kom til leiligheten hans, hadde hun vært fanget i 18 timer.

I løpet av sin tid i leiligheten fortsatte Kara å prøve å finne måter å identifisere kidnapperen på.

Hun oppdaget at navnene på legen og tannlegen hans var på en på kjøleskapet, og hun prøvde å holde ham rolig og spurte om det var noe hun kunne gjøre for ham.

Nå, 20 år senere, forteller Kara People at hennes "overlevelsesmekanisme" var å "samle så mye informasjon" som mulig.

– Frykten manifesterte seg nesten ikke engang, sier hun.

Sheriff Leon Lott i Richland County i Sør-Carolina tror Karas rolige oppførsel kan ha bidratt til å redde livet hennes da hun «vant Evonitz' tillit».

– Det er det politiforhandlere gjør. Hun kontrollerte følelsene sine i en slik grad at hun var i stand til å utvikle en plan, sier Lott.

Kara klarte å rømme mens Evonitz sov mens hun frigjorde den ene hånden fra håndjernene og løsnet tauet rundt beina før hun gikk på tærne til inngangsdøren.

Da Kara endelig var fri, løp hun til en bil i nærheten og ba sjåføren om å ta henne rett til politistasjonen. Der fortalte hun sin historie - og viste offiserene tilbake til leiligheten der hun hadde blitt holdt fanget.

Ved hjelp av hennes observasjonsevner og en vaktmester i leiligheten fant betjenete lejlighten, men oppdaget at Evonitz allerede hadde rømt.

Inne i hjemmet hans fant de avisutklipp om de uløste drapene på tre jenter som hadde forsvunnet mer enn fem år før Kara ble kidnappet.

Morderen ble sporet til Sarasota, Florida, hvor en høyhastighetsjakt endte da han kjørte over grisestrimler på veien og ble angrepet av en politihund.

Da han innså at han ikke kunne komme seg unna, tok Evonitz sitt eget liv.