Kvinne ble forvist til hytte fordi hun hadde menstruasjon: Nå er hun død

14/01/2018

Anniken Hauge

Utland
21-åringen døde angivelig som resultat av gammel overtro.

En tragisk historie har rammet landet Nepal, hvor en ung kvinne er død - sannsynligvis på grunn av en gammel tradisjon. 

Det skriver The Guardian

I Nepal er det en kontroversiell tradisjon som betyr at menstruerende kvinner skal sove i hytter. Det er sannsynligvis denne gamle tradisjonen som kostet den 21 år gamle kvinnen livet i den lille landsbyen. 

Det ser nemlig ut til at kvinnen døde som følge av røykforgiftning fra det bålet hun hadde tent for å holde varmen i det kalde skuret. 

Temperaturene i Nepal kan falle til rundt null grader om vinteren, men kvinner med mensen blir allikevel sendt ut for å opprettholde den gamle tradisjonen.

Ifølge troen gjør man gudene forarget hvis man lar menstruerende kvinner sove inne, da det kan forurense huset.  

I distriktene mener mange til og med at det kan resultere i sykdom og død, hvis den gamle tradisjonen ikke blir overholdt. Ofte blir kvinnene sendt ut i et par dager mens de har menstruasjon, andre ganger kan de bli beordret til å holde seg ute nesten en uke.

Det er ikke første gang en kvinne har mistet livet som følge av den kontroversielle praksisen. Fra august er det blitt innført bøter som straff for forseelsen. 

Mafiaboss arrestert etter 15 år på flukt: Da tatoveringene hans gikk viralt, visste politiet hvor han var

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.