Kvinne ble voldtatt og forsøkt kvelt da hun var på ferie: Reisebyrået tilbød henne en manikyr som kompensasjon

15/08/2016 13:15

Anniken Hauge

Utland
Foto: Polfoto Arkiv
Foto: Polfoto Arkiv
Hun trodde at hun bestilte drømmeferien, men endte med å gjennomgå sitt livs mareritt og ble voldtatt. Reisebyråets reaksjon gjorde opplevelsen enda verre.

Da den britiske legen og mor til to, Georgina Mortimer, bestilte en maritim ferie til 17.000 kroner, trodde hun at hennes lykke var komplett.

Turen var kun for kvinner som ville lære seg å seile, og det passet perfekt for den 45-årige Georgina som hadde behov for å slappe av i februar måned.

Ingenting gikk dog som planlagt, da hun andre natt av ferien våknet med en fremmed mann oppå seg og hendene hans rundt halsen sin.

Jeg våknet av at jeg holdt på å bli kvelt og voldtatt av en totalt fremmed person. Jeg var livredd. Jeg trodde virkelig at jeg skulle dø, sier hun til The Sun on Sunday.

Da hun gikk og la seg regnet hun med at en av instruktørene hun delte hus med hadde låst døren, men på et eller annet vis har gjerningsmannen sneket seg inn i huset, så Georgina ble overfalt midt på natten. Gjerningsmannen strammet grepet om halsen hennes, slik at hun holdt på å besvime og ikke fikk ropt etter hjelp.

Cirka 15 minutter inne i overfallet banket en av husets tilstedeværende på døren slik at mannen måtte flykte, men her slutter heller ikke marerittet for den 45-årige kvinnen.

Da hun var blitt undersøkt på sykehuset for diverse kjønnssykdommer og hadde meldt saken til politiet, klaget hun til byrået som solgte reisen for å få pengene sine tilbake.

Her lød svaret at det ikke var mulig, men at hun kunne få en manikyr og en massasje – og ”til og med” en dags gratis seilas i stedet.
 

- Det betyr ingenting i forhold til det marerittet jeg har vært igjennom, utdyper kvinnen til mediet.

Hun har derfor valgt å saksøke firmaet for den manglende kompensasjonen, samt for å ikke ha meldt overfallet til den nasjonale Yacht-sammenslutningen.

Organisasjonen ”Girls for Sail” og eieren av feriestedet hvor ferien skulle ha funnet sted, ”Summer Breeze”, nekter seg skyldige i de anklagene Georgina Mortimer har kommet mot dem.

- Vi har vært en 4,5 stjerners resort ifølge Tripadvisor siden 2012 og avviser samtlige anklager, sier eieren av de to organisasjonene, ifølge mediet Metro