Kvinne fant gammel koffert i en kjeller: Så oppdager hun en uventet "naturskatt"

30/03/2024 06:00

Sofie

Utland
Foto: Instagram
Du leser ikke akkurat om det hver dag...

Noen ganger kan de mest verdifulle skattene skjules i mørket eller begraves under jordens overflate, utilgjengelige for verden.

En slik hendelse utspilte seg i Texas, USA, hvor en kvinne kom over noe utrolig i en falleferdig koffert gjemt i en kjeller. Hun håpet å finne gamle bilder, bøker eller kanskje vintageklær i kofferten, men ble i stedet presentert for noe helt uventet.

Kofferten inneholdt faktisk en hel bikube, noe som fikk henne til å kontakte Erika Thompson, en biespesialist:

"Å ta vare på bier, som bor i kollektiver, er en ære. Jeg elsker dem utrolig mye, og det er derfor jeg har dedikert meg til dem i ti år," sier Erika, ifølge Lastampa.

På Instagram har Erika delt bilder av hvordan kofferten så ut inni da den fungerte som et hjem for biene. I samme innlegg demonstrerer hun hvordan hun flytter biene til en ny, forbedret bikube.

Videoen er tilgjengelig på slutten av artikkelen.

Grunnen til at Erika valgte å omplassere biene er for å gjøre det lettere for dem å bidra til økosystemet fremfor å bli gjemt i en koffert.

En enkelt bikube med 20 000 bier har potensial til å besøke opptil 20 millioner blomster daglig, noe som understreker behovet for å beskytte disse skapningene, som ofte ikke er etterspurt blant mange dansker.

Nedenfor finner du nevnte video: