Kvinne fikk sjokkbeskjed under en tidlig ultralyd: Valgte å trosse legens råd og fødte 'mirakelbaby'

14/12/2017 12:50

Anniken Hauge

Utland
Den lille jenta Vanellope ble født med en svært sjelden tilstand.

Vanellope Hope Wilkins skulle egentlig bli født på lille julaften, men ble tatt med keisersnitt i slutten av november.

Nå omtales den sterke jenta som en mirakelbaby.

Hun ble nemlig født med en svært sjelden tilstand, hvilket gjorde at legene anbefalte Vaneloppes mor, Naomi Findlay, om å ta abort under en ultralydundersøkelse tidlig i svangerskapet, skriver BBC.


Vanellope Hope Wilkins har den svært sjeldne tilstanden kalt ectopia cordis, som betyr at hun ikke har brystbein, og hjertet hennes ligger helt ubeskyttet utenpå kroppen.

Dette ble oppdaget under en ultralyd, og da risikoen for overlevelse er svært liten ved denne type tilstand, ble moren  rådet til å ta abort.

Hun valgte dog å trosse legens råd, og fødte en liten jente den 22. november ved Glenfield sykehus i Leicester, Storbritannia, som kom ut ved keisersnitt med hjertet helt blottet utenpå kroppen.

- Det var aldri noe alternativ å ta abort etter å ha sett hjertet hennes banke i uke ni, selv om det var utenfor kroppen. Det var på en måte hennes styrke som ga meg styrke til å fortsette, sier moren Naomi til BBC.

Sykehuset forteller at tilstanden er ekstremt sjelden, og forekommer kun i fem til åtte tilfeller av en million fødsler.

Barnelege Frances Bu'Lock, sier at legene ikke var optimistiske før fødselen, men at ting ser mye bedre ut for den tøffe jenta nå.

– Vanellope er mye, mye bedre, og viser seg å være veldig sterk, sier barnelegen.

Jenta kommer til å trenge stor oppfølging og eventuelt flere operasjoner i tiden fremover,  men foreldrene er positive. Første steg nå er å få den lille jenta koblet fra pustemaskinen.

Les også: Ny forskning: Så lenge skal et spedbarn dele rom med mor og far

 

 

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.