Kvinne fikk strømregning på 285 millarder dollar: – Jeg lurte på om jeg hadde hengt opp julelysene feil

12/02/2018 10:45

Anniken Hauge

Utland
En amerikansk kvinne gikk nesten ut av sitt gode skinn da hun mottok en strømregning med et helt svimlende beløp.

En kvinne fra den amerikanske staten Pennsylvania sperret virkelig opp øyenen da hun sjekket nettbanken sin i starten desember i fjor.

Det viste seg at 58 år gamle Mary Horomanski hadde mottatt en regning fra strømselskapet Penelec, som var på intet mindre enn 284 milliarder dollar.

Det skriver det lokale medie Erie Times-News.

- Øyene mine poppet ut av hodet mitt. Vi hadde akkurat hengt opp julelys, og jeg lurte på om jeg kunne ha gjort noe feil, sier Mary Horomanski til Erie Times-News.

Den enorme regningen skulle betales før november 2018, og første delbetaling var i desember på 28 dollar (cirka 230 norske kroner, red.).

Mary Horomanski sendte en melding til sønnen sin og fortalte ham om den voldsomme regningen. Han kontaktet Penelec, som heldigvis fortalte at det var gjort en feil.

Det viste seg at det var meningen at Mary Horomnskis strømregning skulle være på et noe lavere beløp - nemlig 284 dollar (cirka 2.300 norske kroner red.).

Ifølge Mark Dubin som er talsmann for Penelec, hadde kommaet på uforklarlig vis havnet helt feil sted:

- Jeg kan ikke huske at jeg noensinne har sett en regning på millioner av dollar. Vi setter pris på kundens villighet til å kontakte oss om feiltagelsen, sier Mark Dubin til Erie Times-News.

Etter Mary Horomanski fikk den enorme regningen, hadde hun et spesielt  julegaveønske fra sønnen sin:

- Jeg sa til ham at jeg ønsket meg et apparat til å måle hjerterytmen med, sier Mary Horomanski til Erie Times-News.