Kvinne kjøpte stol for 50 kroner i bruktbutikk: Fikk sjokk da hun oppdaget dens virkelige verdi

23/05/2024 20:40

Henrik R

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Kvinne ga en femtilapp for en stol på gjenbruk. Det viste seg å være hennes livs beste kjøp.

Bruktbutikker kan være fulle av skjulte skatter.

Det kan kvinnen som kjøpte trestolen, som tidligere i år ble solgt på en auksjon gjennom auksjonshuset Sworders Fine Art, i hvert fall skrive under på.

Selv om hun syntes stolen var fin, ble hun ifølge Good News Network svært overrasket da stolen, som hun selv hadde kjøpt i en bruktbutikk i Brighton, viste seg å være et 'viktig eksempel' på Vienna Secession-møbler og dermed verdt mye penger.

Stolen, som var designet av Koloman Moser, fant sin vei til auksjonshuset Sworders, hvor den kom på auksjon tidligere i år. Takstmennene opplyser at det er en moderne nyfortolkning av en tradisjonell stigestol, og at den er designet i 1902.

Koloman Moser var utdannet ved Kunstakademiet og Kunstindustriskolen i Wien, hvor han ble professor i 1900. Han har designet et bredt spekter av grafiske verk og satt sitt navn på alt fra porselen til møbler.

Moser-stolen gikk for intet mindre enn 216.000 kroner på auksjonen.

Personen som kjøpte stolen under auksjonen, vil bringe den tilbake til Østerrike, noe auksjonsholder John Black var spesielt glad for.

Se stolen her:

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.