Kvinne skrøt av trenings-og sportsresultater på Facebook –nå har hun mistet uføretrygden sin

14/09/2016 14:45

Anniken Hauge

Utland
Denne kvinnen lærte på den harde måten at forsikringsselskaper også er på Facebook.

To kamper på samme dag. Vinner av turneringer og klubbmesterskap. Masser trening. Boksetrening i opptil en time. 

Det var noen av de imponerende tingene en kvinnelig uførepensjonist delte på Facebook. Men skryten har kostet kvinnen dyrt da hun har mistet invalidepensjonen sin. Det skriver Fagbladet 3F.

Kvinnens forsikringsselskap, Skandia, som utbetaler uføretrygd, holdt nemlig et våkent øye med Facebook-profilen hennes. Og alle aktivitetene hennes fikk dem til å tvile på helsetilstanden og dermed fjernet de uføretrygden.

Saken endte hos ankenemnda for forsikring.  

På tross av at kvinnen, som led av kronisk betennelse i tykktarmen og en giktsykdom, forklarte at hun akkurat som alle andre viste et ‘glansbilde’ av livet sitt på Facebook, har ankenemnda for forsikring godkjent at forsikringsselskapet stoppet utbetalingene. 

- Det aktivitetsnivået hun forteller om på Facebook, passer ikke sammen med de problemene hun tidligere har fortalt om, skriver ankenemnda ifølge Fagbladet 3F.

Kvinnen, som var dekket av en tjenestepensjon hos Skandia, slipper å tilbakebetale uføretrygden ettersom ankenemnda vurderte at kvinnen har mottatt pengene i god tro. 

Forsikringsselskapets beslutning om å fjerne uføretrygden har ikke fått konsekvenser for kvinnens uførepensjon fra kommunen. 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.