Lærer kutter tennisballer i to: Så sprer oppfinnelsen seg som ild i tørt gress på nettet

01/12/2021 11:37

Emma Sletta

Utland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Alle lærere trenger å se dette. Glimrende idé.

Det er ikke alltid like lett å være lærer. I tillegg til forberedelse og undervisning må foreldreanrop besvares, og konflikter mellom elever må ofte også løses.

Men en lærer fra Round Lake, Illinois, USA, har laget en veldig enkel oppfinnelse som hjelper med en utbredt utfordring: Å få elevene til å konsentrere seg om undervisning.

Tennisballer har blitt brukt før for å sette bena rundt stolene slik at de ikke lager støy når elevene beveger seg rundt på dem. Amy Maplethorpe hadde imidlertid en ide om å utvikle trikset slik at det kan hjelpe studenter som har sensoriske lidelser.

Hun kuttet ganske enkelt en rekke tennisballer i to og limte dem til stolene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hun begynte deretter å teste oppfinnelsen på studentene.

– Sensorstolene brukes til studenter som synes det er vanskelig å behandle informasjon fra sansene og omgivelsene. Tennisballer på setet og ryggstøtten gir en annen tekstur som forbedrer reguleringen av sansene. Elever med autisme, Downs syndrom og lignende kan dra nytte av denne muligheten», skrev skolen i et innlegg på Facebook, der læreren viste frem stolen.

Selv om det er forskjellige resultater med stolene avhengig av hvilken student som sitter på dem, har Amy Maplethorpe opplevd forbedringer i studenter i alle aldre og med forskjellige behov.

For eksempel har førsteklassinger blitt mer tålmodige og har vært bedre i stand til å ta instruksjoner.

Les flere historier om hverdagshelter her.