Legalisering av cannabis: Vil lage en ny form for turisme

05/04/2022 13:14

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En ny form for turisme kan snart se dagens lys.

Cannabis har i mange år vært et heftig debattert tema blant politikere og opinionsledere rundt om i verden.

Skal vi legalisere narkotikaen, eller skal vi - som det er tilfelle mange steder - bevilge x sum penger til årlig å undersøke og fange mesterhjerner fra den kriminelle underverdenen?

Spørsmålet for mange er ikke et direkte ja eller nei, siden det er mange nyanser.

I Danmark er lovgivningen på dette området relativt mild når det gjelder strafferammen, hvis du sammenligner med blant annet USA og flere asiatiske stater.

Thailand driver tøffe narkotikalover, som angivelig er en av verdens tøffeste. Nylig var det imidlertid nye toner fra ferieparadiset i øst.

De ønsker å fjerne cannabis fra listen over narkotika, noe som kan gi noen nye muligheter for bruk av planten.

– Det er mange som kommer hit for å fikse ansiktene sine med plastisk kirurgi. Mange kommer for å gjøre tannarbeid og oral kirurgi og for velvære retreats. I den sammenhengen kan marihuana integreres vakkert, sier Carl K Linn, forfatter av et nyhetsbrev om cannabis.

Thailands narkotikastyre kunngjorde i januar at det ville eliminere cannabis som har tetrahydrocannabinol (THC) nivåer under 0,2%, noe som gjør det til det første asiatiske landet til å gjøre det.

Siden juni 2020 har det samme også vært tilfelle i Danmark, der grensen også er 0,2%.

Anutin Charnvirakul, helseministeren i Thailand, sa at når delistingen trer i kraft – 120 dager etter publiseringen på den kongelige thailandske regjeringen Gazettes nettside – vil folk kunne dyrke cannabisplanter hjemme etter å ha varslet sine lokale myndigheter.

Det vil også være mulig å få lisenser for kommersiell vekst.

Et lovutkast om cannabis og hamp er oversendt parlamentet.

Loven beskriver hvordan man skal håndtere rekreasjonsbruk og vekst av hampanlegget.