Legen avslører: Hvorfor du aldri bør bruke disse "ekle" håndtørkerne

21/03/2022 07:52

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Han advarer mot å bruke de ”motbydelige håndtørkerne” som finnes på offentlige toaletter.

Det er svært sannsynlig at du har tørket hendene i et offentlig toalett før, og at du har brukt en håndtørker fra Dyson.

Men sikkert er det at borte er de små, svake maskinene, som ydmykt blåste varm luft, men uten å tørke dem, til man måtte gi opp, fordi en kø har dannet seg, og høflighet krever at du går videre.

Nå, derimot, kan du stikke hendene inn i en orkan i noen sekunder og deretter trekke dem ut, uten en dråpe å spore.

Men bare fordi hendene dine er tørre, betyr ikke det at de er rene.

Dette er ifølge en lege som håper at du i fremtiden vil bruke alt annet enn håndtørkere til å tørke hendene, da de kan bidra til å spre et enormt antall bakterier.

Legen, som deler videoer under brukernavnet @madmedicine, forklarer at håndtørkerne du finner på offentlige toaletter er "utrolig ekkelt".

"Jeg hater å være budbringer av dårlige nyheter, men håndtørkere på offentlige toaletter er ekstremt ekkelt."

– Det er faktisk gjort studier på disse maskinene for å se om de sprer bakterier. Og spoilervarsel, de sprer flere blemmer enn om du bare brukte papirservietter.

Han sier at elektriske håndtørkere sprer langt flere bakterier enn papirservietter, og derfor bør du unngå å bruke dem - og for de som ønsker å beskytte miljøet helt, er skjortekanten alltid et alternativ.

Dyson hevder ifølge The Guardian at filtrene deres kan fange opp til 99 prosent av alle partikler med en størrelse på 0,3 mikron eller større – med andre ord, de bør fange nesten alle bakterier.

Ekspertene ser ikke ut til å ha klart å komme til enighet om hvilken metode som er best, og hver side fortsetter å bestille nye studier.

Men ifølge @madmedicine er det bare én vinner.