Likene av tre savnede surfere er funnet i Mexico

06/05/2024 17:00

Mikkel Sletta

Utland
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Likene av tre savnede surfere er funnet i Mexico.

Dette bekreftes av statsadvokatens kontor i den meksikanske delstaten Baja California søndag lokal tid, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Familiemedlemmer har bekreftet identiteten sin.

Tidligere søndag opplyste meksikanske myndigheter, ifølge nyhetsbyrået AFP, at det er funnet skuddskader i hodene på lik, som på det tidspunktet ble antatt å være de savnede surferne fra henholdsvis Australia og USA.

De tre turistene ble meldt savnet forrige uke under en surfetur i delstaten vest i Mexico.

Familiemedlemmer til brødrene Callum og Jake Robinson og amerikanske Jack Carter reiste til Mexico tidligere i helgen for å hjelpe myndighetene med å identifisere likene, opplyste statsadvokat Elena Andrade på en pressekonferanse.

– Familiemedlemmene har ankommet USA (lørdag, red.), og i dag (søndag lokal tid, red.) vil de møte på aktorkontoret, sa Andrade.

Myndighetene har en teori om at motivet bak forbrytelsen var tyveri av bilen til de tre drepte. Bilen ble funnet utbrent i nærheten.

De tre likene er funnet i delstaten Baja California i Mexico. Det opplyser det amerikanske føderale politiet, FBI, i en uttalelse lørdag lokal tid.

"Vi bekrefter at tre personer ble funnet døde i Santo Tomas, Baja California," sa FBI-kontoret i San Diego, California. Politiet har ikke navngitt de tre personene her.

De australske brødrene Jake Robinson og Callum Robinson og deres amerikanske venn Jack Carter har ikke blitt sett siden 27. april. De var på ferie i nærheten av kystbyen Ensenada i Baja California, som ligger nordvest i Mexico.

I følge brødrenes mor, Debra Robinson, kom aldri Jake og Callum til deres planlagte overnatting. Det skrev hun i et innlegg på Facebook.

Søndag gikk lokalbefolkningen i området der de tre surferne ble funnet ut i gatene for å demonstrere. De krever mer sikkerhet i området.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.