Mamma brukte dette enkle trikset mot edderkopper: Hun har ikke sett noen siden

18/05/2022 09:38

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Trikset er enkelt, og det skal angivelig holde insekter unna.

Hvis du i den siste tiden har oppdaget noen få store edderkopper i hjemmet ditt, så er det ganske god grunn. August og september er tiden da mennene må jakte på sin motpart slik at de kan mate.

Derfor vil de flytte inn i de danske hjemmene, hvor de vanligvis vil se etter tørre og varme steder. Derfor bør du ikke bli overrasket om et stort hus edderkopp gjemmer seg under puten på sofaen.

Men nå har en mor delt et triks, som hun selv kaller "den beste løsningen noensinne", som kan hjelpe deg hvis du ikke er gal etter edderkoppene som invaderer hjemmet ditt.

Det skriver Ladbible.

Enkelt og greit

Hun delte trikset i Facebook-gruppen Family Lockdown Tips &Ideas, der hun skrev. "Jeg må bare si at hvis du ikke allerede har prøvd dette trikset, må du gjøre det nå."

Trikset er enkelt, og i all sin enkelhet er at du legger noen dråper peppermynteolje i en sprøyteflaske, og deretter sprayer rundt i hjemmet ditt. Det, ifølge moren, bør holde edderkoppene borte.

En Facebook-bruker kommenterer at "eukalyptusolje på utsiden av hjemmevinduer fungerer like bra og er billigere."

De er ikke farlige

Selv om mange er redd for edderkopper, er huset edderkopper hjemme i Danmark ganske ufarlige. Bena deres kan vokse opp til 10 centimeter lange, og det kan derfor fylle hele håndflaten når den sprer seg ut. Men selv om edderkoppen kan se voldelig og farlig ut, trenger du ikke å være redd, da det ikke er farlig.

Kurator ved Naturhistorisk museum i Århus, Morten D.D. Hansen, har sagt til B.T at edderkoppen kan bite av, men at det ikke vil gjøre vondt. Det skal føles mer som en myggbit enn et vepsstikk, men smerten avhenger åpenbart av hvor stor edderkoppen er.

Skal du prøve peppermynteolje-trikset?