Mange har gjort det: Nå kan du få bot for å tisse i havet

25/05/2024 16:00

Sofie

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kommunen har innført nye regler, og brudd på dem kan gi store bøter.

De siste årene har flere av de spanske ferieparadisene strammet inn reglene rundt turister, spesielt på området for offentlig ro og orden.

Det er også i dette området at kommunen i populære Marbella er i ferd med å innføre en rekke nye initiativ. Marbella er på vei til å implementere en rekke nye og strenge regler for kommunens strender, som skal sørge for renslighet og orden.

Selv om reglene ennå ikke er endelig vedtatt, har avisen Marbella24horas publisert et utkast som inkluderer 73 ulike forskrifter. Blant disse er en liste over kommunens 25 strender og arbeidstiden til redningstjenesten.

Det skriver det svenske mediet Sydkusten, som dekker Spania.

En av de mest oppsiktsvekkende reglene i det nye forslaget er bøter på opptil 750 euro for vannlating i sjøen.

Forslagets artikkel 67 inneholder en bestemmelse om «fysiologisk tømming i sjø og strand», som er klassifisert som et mindre lovbrudd med bøter på inntil 750 euro.

Denne bestemmelsen ligner en lov i den galisiske kystkommunen Vigo som ble innført i 2022 og fikk mye oppmerksomhet i både Frankrike og Storbritannia. Málaga kommune har hatt en tilsvarende lov siden 2004, men med lavere bøter på opptil 300 euro.

Her er de andre reglene som kan innføres

Et annet bemerkelsesverdig element i de nye reglene er kravet om at leietakere av solsenger skal ha uniformer. Det ligner uniformskravene til drosjesjåfører og er laget for å øke profesjonaliteten på strendene.

De foreslåtte reglene forbyr også aktiviteter som ballspill og strandtennis i områder hvor det kan forstyrre andre badende.

Det er heller ikke lov å reservere plasser ved å sette opp parasoller og solsenger, og det er forbudt å kaste sigarettsneiper, matrester eller nøtter på stranden. Videre er parkering av bobiler i strid med trafikkreglene ulovlig.

Avholdelse av fester, offentlige arrangementer eller idrettskonkurranser krever spesiell tillatelse, og det er forbudt å tenne bål på stranden uten tillatelse. Kjæledyr er generelt ikke tillatt på strendene, bortsett fra på spesielle hundestrender, der regler som bruk av munnkurv for store hunder og plikt til å hente etter dem gjelder.

Sportsfiske er forbudt i badeplasser i badesesongen og påskeuka fra klokken syv om morgenen til klokken ni om kvelden, men det er tillatt utenom disse tidene dersom det ikke går ut over rensligheten på stranden. Utenom badesesongen er det ingen tidsbegrensninger, men fiske må foregå minst 100 meter fra badende.

Det er også forslag om en maksimal leiegrense på 24 solsenger og tolv parasoller per person pr. 100 kvadratmeter. Solsengene skal være av plast, behandlet tre eller aluminium med lerret og skal ikke ha madrasser. De skal være spesialgodkjent, rengjøres etter hver bruk og desinfiseres grundig på slutten av dagen.

Leietakere av solsenger skal ha uniform bestående av hvit poloskjorte med identifikasjon og kommunens logo, hvit caps, blå shorts, matchende belte og sort midjeveske. De skal også bære navneskilt som inkluderer ID-nummer, solsengnummer og strandnavn. Får de tre bøter innen et år for overtredelser, mister de lisensen til å leie solsenger.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.