Mann død etter koronavaksinasjon: Undersøker nå sammenhengen

11/01/2021 21:01

Emma

Utland
En av de første som fikk koronavaksinasjon i Sveits, en 91 år gammel mann, som nå er død. Ifølge lokale helsemyndigheter er det ingen grunn til bekymring, men omstendighetene etterforskes.

En lokal koronaskeptiker og redaktør av magasinet 'Zeit', Christoph Pfluger, rapporterte onsdag at en av de første menneskene i Sveits som fikk en koronavaksine er død.

Men ifølge lokale helsemyndigheter er mannens død sannsynligvis ikke på grunn av vaksinen, selv om døden skjedde bare fem dager etter at han hadde fått det første skuddet av vaksinen, som vi alle håper kan normalisere livet i Europa.

Lokale myndigheter skrev senere på dagen at: "Undersøkelser av kantonhelsemyndighetene og av swissmedic har vist at en sammenheng mellom mannens død og Covid-19 vaksinasjon er svært usannsynlig, basert på sykdommens historie og sykdomsforløpet."

Men konteksten blir nå undersøkt, for å være på den svært sikre siden. Det skriver lokale medier Luzerner Zeitung.

91 år gammel og hadde alvorlige sykdommer

Den avdøde mannen var 91 år gammel. Tidligere har han lidd av flere alvorlige sykdommer, og den omfattende tilgjengelige informasjonen har indikert at mannens dødsårsak er naturlig.

Derfor antas det at vaksinen ikke har noen feil i mannens død.

Så langt er det registrert få og milde bivirkninger av vaksinen, så en direkte årsak til mannens død vil sannsynligvis ikke bli vurdert av helsemyndighetene.