Mannen har holdt hånden hevet over hodet i over 45 år og har ingen planer om å senke den

07/12/2021 14:28

Emma

Utland
Foto: Twitter
Foto: Twitter
I kampen mot krig og opptøyer har Amar Bharati holdt høyre arm uavbrutt over hodet i mer enn 45 år. Så lang tid har nå gått at han er i tvil om han er i stand til å senke den igjen.

På 1970-tallet ble store deler av verden klar over en mann ved navn Amar Bharati. Han løftet armen over hodet i 1973 i kampen for fred i verden, og han forklarte at han ikke hadde til hensikt å senke armen igjen.

I dag, rundt 48 år senere, har det kommet frem at Bharati har holdt sitt ord mens armen hans fortsatt holdes høyt over hodet hans. 

Det skriver The Daily Star.

I 1973 var han en gift mann med tre barn som jobbet i en bank. Men han bestemte seg for å vie sitt liv til å kjempe for verdensfred, og å leve for den hinduistiske guden Shiva. Han kom derfor opp med sikte på å holde armen over hodet så lenge som mulig som et bilde av hans kamp mot krig i verden.

"Jeg spør ikke så mye. Hvorfor kjemper vi, hvorfor er det så mye hat og fiendtlighet mellom oss? Jeg vil at hele verden skal leve i fred," sa Bharati.

Ifølge Ladbible forklarte han at de to første årene var smertefulle, men at ting stille ble bedre da han mistet all følelse i armen.

På bilder kan du se hvordan Bharatis arm har krympet, og det ser ut som om det nesten bare er beinet som gjenstår. Dette er sannsynligvis fordi blodet ikke kan nå riktig rundt i armen når det er hevet så langt over hjertet så lenge.

På det sosiale 'spørsmål-og-svar-nettstedet' Quora har det blitt diskutert om Bahrati i det hele tatt vil kunne senke armen igjen, eller om den permanent har "satt seg fast" i en posisjon over hodet.

En bruker skriver: "Siden beinstrukturen fortsatt er intakt, vil armen sannsynligvis ikke bryte som en gren, men heller sannsynligvis bryte fra hverandre i et ledd der brusk har tørket ut og har trukket seg tilbake."

En annen skriver: "Jeg tror ikke han vil være i stand til å bruke armen igjen fordi blodsirkulasjonen i hånden hans vil bli markert minimert hvis ikke helt stoppet, noe som vil føre til at alle vev dør."

Om det er mulig for Bahrati å senke armen igjen og hva som vil skje i så fall kan aldri være mulig. Bahrati har absolutt ikke til hensikt å senke armen med det første, og han fortsetter å kjempe for verdensfreden.