Massiv varme på vei: Her får de 35 grader

13/06/2022 09:42

Emma

Utland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Høyt trykk beveger seg nordover fra Afrika, noe som kan føre til temperaturer på opptil 35 grader.

Høyt trykk fra Nord-Afrika har beveget seg nordover, og rammet Sør-Europa, noe som har ført Spania til temperaturer på opptil 40 grader de siste dagene.

Disse høytrykkene ventes nå å bevege seg lenger nord, noe som bringer Storbritannia inn i en ‘uvanlig varm periode’ den kommende uken, skriver Express.

Det er den siste prognosen fra Netweather, som har advart britiske borgere om en potensiell hetebølge med "rekordtemperaturer" på mellom 35 og 36 grader i sørøst, inkludert i Sussex, Kent, Surrey og London.

De høye temperaturene kan ikke bare matche, men også overgå de høyeste temperaturene som er registrert i Storbritannia på denne tiden av året, som ble registrert tilbake i 1976.

–Prognoser fra ECMWF og GFS tyder på et potensial for rekordhøye temperaturer på rundt 35-36 grader i sørøst, melder Netweather.

"Til sammenligning er den britiske rekordtemperaturen for juni på 35,6 grader registrert i Southampton 28. Juni 1976 under en berømt varm periode".

Imidlertid er det andre prognoser som viser at høytrykket vil nærme seg, men ikke vil treffe Storbritannia, noe som vil føre til at maksimumstemperaturen treffer de lave 30-tallet.

Meteorolog Simon Partridge sier at selv om det fortsatt er tidlig å si nøyaktig, vil Storbritannia, spesielt sør i landet, mest sannsynlig bli rammet av varmt, tørt vær neste uke.

"Vi vil mest sannsynlig se høyt trykk neste uke, noe som betyr at været vil være fint, stabilt og tørt med anstendig solskinn over den sørlige halvdelen av Storbritannia", sier han til Expressen.

"For tiden er det ganske varmt vær over den iberiske halvøy (Spania og Portugal), og noen av prognosene trekker den varmen langt nok nord til å nå sør i Storbritannia."

"I løpet av de neste dagene vil høyt trykk begynne å bevege seg inn over de sørlige delene av Storbritannia, som gradvis vil bli rammet av varmere luft fra lenger sør."

– Spesielt i andre halvdel av uka vil været være tørt, sol og litt varmere enn gjennomsnittet. Temperaturene kan variere fra 24 til 34 grader.

"Hvis vi ser denne typen temperaturer når den svært varme luften i Spania beveger seg nordover gjennom uken, vil det være uvanlig på denne tiden av året - en uvanlig varm periode."

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.