Medier: Putin setter dato for krigens slutt

28/03/2022 08:44

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Krigen vil ikke vare lenge, det sier angivelig Putin, som har gitt sine tropper en frist.

Russiske tropper har blitt informert om at de må «sørge for» at invasjonen av Ukraina er over 9. Mai. Det er nemlig en dato som har en stor historisk betydning i Russland.

Påstanden kommer fra et medlem av generalstaben i den ukrainske hæren, ifølge det russiske nyhetsbyrået Pravda News. 

Det skriverDaily Star ifølge Nyheder24.dk.

«Ifølge den tilgjengelige informasjonen er det pågående propaganda blant Russlands væpnede styrker som forsøker å pålegge ideen om at krigen skal avsluttes 9. mai 2022», skal kilden angivelig ha sagt.

"Til tross for betydelige tap og demoraliserte tropper, fortsetter militæret og myndighetene i Russland å avvise muligheten for fortsatt krigføring mot Ukraina."

"I strid med krigsreglene ødelegger de russiske troppene infrastrukturen til fredelige byer og landsbyer."

"De fleste sykehusene på russisk side av grensen til Ukraina, nær grensen, er fylt med sårede soldater fra den russiske hæren. Russiske tropper prøver også å gjenopprette kampevnene til sine luftbårne tropper.

For russere er 9. mai en dato for historisk betydning. Det er en nasjonal helligdag som arrangeres hvert år for å markere slutten på andre verdenskrig. I Russland er det også dagen da de markerer den sovjetiske seieren over nazistene.

Som regel er dagen markert med en stor militærparade i Mosvka, akkurat som landet slår seg sammen med tidligere medlemmer av Sovjetunionen, så vel som Israel og Serbia.

Dette henger sammen med Vladimir Putins påstand om at invasjonen av Ukraina handler om at russiske tropper får i oppgave å «frigjøre Ukraina fra nynazister».

– En av de store russiske triumfene i forrige århundre var seieren over Nazi-Tyskland, som kom med enorme ofre fra det sovjetiske folket, sier ekspert Thomas Graham til Newsweek.

«Så Putin prøver på en måte å resirkulere denne antinazistiske fortellingen for å appellere til en veldig sterk følelse som en måte å få støtte for det han gjør.»