Medisinsk student rapporterte sexovergrep: Noen uker senere ble hun funnet kvalt til døde

07/02/2021 12:43

Emma

Utland
En 24 år gammel medisinstudent ble funnet død i sitt eget hjem, bare uker etter at hun rapporterte om et seksuelt overgrep og bedt om å bli overført til et annet sykehus.

En ung medisinstudent i Mexico har blitt funnet kvalt til døde i sitt eget hjem, bare uker etter å ha rapportert et seksuelt overgrep til politiet og hadde bedt om å bli overført til et annet sykehus.

24 år gamle Mariana Sanchez Davalos var en spirende medisinstudent som ønsket å bli kirurg. Hun jobbet på en klinikk i kommunen Ocosingo, Mexico. Hun ble funnet død 28.

Ifølge politiet har obduksjonen hennes avslørt at hun ble kvalt til døde. Det var imidlertid ingen andre bevis for verken vold eller seksuelle overgrep.

Lokale medier rapporterer at den unge studenten hadde rapportert et seksuelt overgrep angivelig begått av en lokal mann til politiet flere uker før drapet. Hennes anmeldelse har imidlertid aldri blitt etterforsket av politiet.

Hun ba deretter Det nasjonale autonome universitetet i Chiapas, universitetet der hun ble innskrevet som student, om å overføre henne til et annet sykehus.

I stedet for å bli flyttet til et nytt sykehus, fikk hun bare en måneds permisjon. Hennes anmodning om å bli flyttet ble derfor ignorert. Det er imidlertid uklart om hun informerte universitetet om seksuelle overgrep hun tidligere hadde rapportert til politiet.

Flere av vennene hennes har uttalt at de fysiske og følelsesmessige konsekvensene av seksuelle overgrep, samt det faktum at hun måtte overleve i 10 dager uten inntekt, sendte henne inn i en depressiv spiral.

Andre medisinstudenter har organisert en protest foran universitetet som krever svar på hvorfor 24-åringen ble nektet sin desperate bønn om å bli overført. Samtidig krevde de også en etterforskning av hvorfor politiet ikke etterforsket rapporten hennes.

Saken etterforskes som drap, selv om det ennå ikke er noen mistenkte i saken.

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.