Mette feirer jul uten familie: «Det gir god mening»

15/12/2020 20:10

Emma

Utland
24. desember er en dag de fleste er sammen med familien sin. Det samme gjør Mette Ring fra Aalborg. Men bare annethvert år, i år skal hun holde julaften på Blue Social Café i Hjørring, hvor hun lager mat og gir byens ensomme en god jul.

Julen er forbundet med mange tradisjoner. Et arrangement som har blitt en tradisjon for Mette Ring er å gjøre noe godt for andre på julaften.

Annethvert år melder hun seg frivillig på julaften på den blå sosiale kafeen i Hjørring, som drives av Blå Kors, og er et tilbud til folk som er ensomme eller sliter med hverdagslige utfordringer.

Her bidrar hun til å lage julemat og gjøre det til en god kveld for de som ikke har noen andre å tilbringe julen med.

"Det gir mye mening. For meg også. Det er utrolig å føle sin glede. Det er som en tradisjon for meg. Hvis jeg satt sammen med familien min på julaften, ville jeg lurt på om de manglet noen frivillige, sier Mette Ring, som meldte seg frivillig i årene da hun ikke hadde sønnen hjemme til jul.

Julaften betyr mye

Mette Ring bor daglig i Aalborg, men jobber i Hjørring, hvor hun går forbi den blå sosiale kafeen hver dag på vei til jobb, sier Blå Kors i en pressemelding.

Det var derfor ved en tilfeldighet at hun en dag gikk inn og spurte om de manglet frivillige. Hun har nå vært fast juleassistent siden 2012.

"Det første året kjørte jeg en dame med en rullator hjem. Under kjøreturen snakket vi om hvordan hun kom dit. Hun hadde dratt. Det var veldig langt. Det viser litt om det faktum at du virkelig ønsker å gå til julaften. Hvor mye det betyr. Hun var så glad, sier Mette Ring.

Sammen med to andre frivillige og en ansatt vil Mette Ring ha ansvaret for alt det praktiske og sørge for å ha brune poteter, saus laget og hva annet som tilhører et julemåltid.

En jul med corona-hensyn

Julen i år vil imidlertid være litt annerledes enn vanlig. På grunn av koronaen har du måttet begrense antall deltakere på julaften, slik at det bare er plass til 25 gjester på stedet.

" Vi er glade for at det er mulig å holde en julaften. Det betyr en enorm mengde for dem som blir med oss. I år dropper vi langbordene, julesangene og dansen om juletreet, men gjør alt vi kan for å få dem til å ha en god kveld, sier Susanne Houmøller, leder for Blue Social Café.

De som har noen å ta med på julaften, men ikke orker å lage julemat selv, kan i stedet kjøpe maten som en take away på Blue Social Café i Hjørring for henting på julaften.

 

 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.