Minst 13 skadd etter angrep på T-banestasjon: Brannvesenet har funnet "flere udetonerte" bomber

13/04/2022 07:53

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
I morges forlot en mann minst 13 skadde på en undergrunnsstasjon i Brooklyn.

Oppdatert tirsdag klokken 16.24.m.Ifølge CNN er minst én person i kritisk tilstand etter angrepet. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot.

Mediene skriver også at alle skoler i Brooklyn-området er i «Shelter in»-modus, noe som betyr at ingen har lov til å forlate skolene, og at elevene er de eneste som har lov til å komme inn på skolene.

Oppdatert tirsdag klokken 16.39.m.: CNN melder at USAs president Joe Biden er informert om skytingen.

Midt i morgenrushet gikk en mann på en rampage med et våpen for noen timer siden på en T-banestasjon i "New York" -bydelen Brooklyn, som er det tettest befolkede distriktet i New York og har 2,5 millioner innbyggere.

I tillegg til at flere skudd ble avfyrt, ble det også funnet "flere tonet" bomber på stasjonen.

Det skriver blant annet The Sun og NBC

Hendelsen fant sted på T-banestasjonen på '36th Street' i Brooklyn, og bilder fra steder viser flere skadde. Bildene kan sees ved å klikke her, men Dagens advarer mot voldelige bilder. 

Det gjenstår å se om det er noen drepte og hvor mange skadde det er, men minst 13 personer er skadet i forbindelse med hendelsen og minst fem personer er skutt av gjerningsmannen.

Gjerningsmannen beskrives som en 165 centimeter høy mann på rundt 85 kilo. Han hadde på seg en oransje arbeidsvest og en gassmaske, ifølge flere vitner, og var bevæpnet med skytevåpen og røykgranater.

Politiet i New York har bekreftet at det er avfyrt skudd på stasjonen, og brannvesenet har sagt at de har funnet «flere urørte enheter» på stasjonen, som de ble tilkalt til klokken 14.30 lokal tid (08.30.m. i Brooklyn).

På den tiden handlet rapporten om røyk fra T-banestasjonen, men ved ankomst fant de flere skyteofre.

Politiet fortsetter å advare beboerne om å nærme seg området, og flere tog i New York er enten kansellert eller forsinket.

En video fra området har vist at det fortsatt er mye politi på åstedet.

Situasjonen oppdateres på denne koblingen.

For rundt 25 minutter siden delte politiet en oppdatering om situasjonen på Twitter, der de forsikret at det ikke lenger er noen «aktive eksplosive enheter» i området.