Mistenkt seksualforbryter forfalsket sin død: Levde uforstyrret i 15 år

28/03/2024 19:00

Emma Sletta

Utland
Foto: Politi
Foto: Politi
I 2008 ble en mann anklaget for å ha voldtatt et barn - da han senere ble løslatt mot en stor kausjon, forfalsket han sin død.

26. februar døde en tilsynelatende vanlig mann som hadde jobbet i mer enn et tiår som vaktmester i et boligkompleks i den amerikanske byen Los Angeles.

Akkurat nå verserer to saker i danske domstoler mot foreldre som enten er anklaget for seksuelt misbruk av barnet sitt eller for å ha misbrukt barnet så voldsomt at det døde. Og sakene er grusomme.

Nå viser det seg - som om han var tatt ut av en film - at den avdøde vaktmesteren ikke het Clemens i det hele tatt, slik han ellers utga seg for å være.

Politiet mener mannen er identisk med Christian Robert Basham, som begikk selvmord i 2009 etter at han ble anklaget for å ha voldtatt et barn.

Det melder flere amerikanske medier, deriblant New York Post.

Christian Basham, da 41, ble arrestert i 2008 og siktet for seksuelt overgrep mot et barn.

I den forbindelse klarte den mistenkte seksualforbryteren å samle inn hele 3,7 millioner norske kroner, som han betalte for å bli løslatt mot kausjon mens den alvorlige saken ble etterforsket av politiet.

Situasjonen endret seg imidlertid 29. mars 2009, da et vitne fortalte politiet at en mann hadde hoppet over Tacoma Narrows Bridge i delstaten Seattle - og at det angivelig var den mistenkte seksualforbryteren Christian Basham.

Politiet startet deretter en omfattende etterforskning av det påståtte selvmordet, hvor de fant den pedofile mistenktes bil og et selvmordsbrev etterlatt.

– Til tross for den omfattende etterforskningen, fant vi aldri liket av Basham, sier politiet i Bremerton i en uttalelse.

13. mars ble kroppen til "Clemens" undersøkt av en rettsmedisinsk forsker, som oppdaget mannens sanne identitet.

Det viser seg at den avdøde mistenkte seksualforbryteren har bodd i en leilighet i sentrum av Los Angeles i mer enn et tiår - hvor han også jobbet som vaktmester.

Avsløringen har, ikke overraskende, sjokkert beboerne i boligkomplekset.

– Dette var mannen som hadde nøklene til leilighetene våre. Det er veldig sjokkerende og urovekkende, sier en nabo og beskriver den pedofile mistenkte og avdøde som «et helt normalt menneske».

– Det var ingenting som tydet på at han var den personen han er mistenkt for å være, konkluderte naboen.

Saken fra 2008 der Basham ble anklaget for seksuelle overgrep mot et barn, vil nå bli avsluttet, opplyser politiet.

Imidlertid har en etterforskning blitt lansert for å undersøke Christian Bashams oppholdssted siden 2009.