Mor blogget om datterens tragiske død: Hun skjulte en skummel hemmelighet

21/08/2020 21:44

Emma Sletta

Utland
Det var et hjerteskjærende innlegg som den 28 år gamle Stephanie Smith skrev på bloggen sin, om tapet av sin fire år gamle datter. Men det viser seg at hun skjulte en skummel hemmelighet.

I juli 2016 ringte Stephanie Smith fra byen Athen i delstaten Alabama til politiet. Hun hadde opplevd alle mødres verste mareritt.

Hun hadde funnet sin datter, Zadie, livløs i sengen. Hun forklarte at datteren ved et uhell hadde blit kvalt mellom sengen og veggen.

Selv om den lille jenta ble kjørt til sykehuset, ble livet hennes ikke reddet.

 

En påfølgende obduksjon kunne ikke fastslå Zadies dødsårsak, sa Metro.

Blogget om datterens død

Etter den tragiske hendelsen begynte Stephanie Smith å blogge om datteren sin.

Blant annet skrev hun at ‘en del av henne manglet’, og da ryktene begynte å sirkulere om at Stephanie Smith selv var ansvarlig for datterens død, kom hun også med svaret.

«Det som skjedde med Z var en merkelig hendelse. Så merkelig at folk anklager meg for å drepe henne. Ja, du leste riktig. Vi er så desperate etter svar. Jeg får ikke svar. Hennes død er fortsatt et mysterium. Og jeg kunne ikke ha spådd det eller forhindret det, og jeg kunne heller ikke redde henne», skrev hun tilbake i 2017 på sin nettside. Et år etter datterens død.

 

Men på dette tidspunktet var ikke Stephanie Smith lenger i stand til å opprettholde løgnen hennes. Noen dager senere kom hun til den lokale politistasjonen, hvor hun innrømmet å ha drept sin fire år gamle datter ved å kvele henne med en pute.

 

Hun forklarte at hun hadde sluttet å ta medisiner for en psykisk sykdom som hun slet med.

Drapet var i et "black out" øyeblikk, så hun kunne ikke huske å ha drept datteren sin. Det var først etterpå, da hun kom til sitt eget hus, at den grusomme virkeligheten gikk opp for henne.

Men Stephanie Smith våget ikke å innrømme hva hun hadde gjort på den tiden, og i stedet løy hun.

Før rettssaken valgte hun å komme til et forlik med påtalemyndigheten slik at hun unngikk dødsstraff, men hun ble dømt til livsvarig fengsel for drapet.