Mor etterlot sin 14 år gamle datter for å passe på søsknene sine: Nå risikerer hun fengselsstraff

10/02/2022 08:27

Emma Sletta

Utland
Foto: Privat
Foto: Privat
Moren kan få fengselsstraff etter å ha etterlat sin 14 år gamle datter for å ta vare på sine små søsken mens hun var på jobb.

En fembarnsmor ble lettet over endelig å kunne komme tilbake på jobb i fjor under koronapandemien, samtidig som hun fikk sin 14 år gamle datter til å holde øye med sine små søsken fordi skoler og barnehager var stengt.

Men noen dager etter at hun kom tilbake på jobb, kom Melissa Henderson hjem til synet av en offiser ved døren.

Melissa Hendersons fire år gamle sønn hadde kommet seg ut av syne og hadde vandret bort til naboens hus for å leke med vennen sin.

Men det at 4-åringen gikk rundt helt alene, syntes naboen var veldig rar og ringte derfor til 911.

Politiet kom kort tid etter og stilte Henderson noen spørsmål, hvoretter hun fikk beskjed om at alt var i orden.

Foto: Privat

Men ifølge Henderson kom de tilbake omtrent en uke senere med «hele flåten» og anklaget henne for hensynsløs oppførsel.

«De lenket meg i håndjern, kjørte meg i fengsel, skrev meg inn i systemet og la meg i en celle. Det var forferdelig. Det var pinlig,» sa hun, ifølge Fox News.

David DeLugas, grunnleggeren av ParentsUSA, som representerer Henderson pro bono samt samle inn penger til saken på GoFundMe, sier at hans klient ikke har kommet tilbake på jobb siden han ble arrestert i mai i fjor.

« Det har en så skremmende effekt at Melissa nå er redd for at hun aldri kan forlate barna sine hjemme alene, selv en kort stund, fordi hun kan bli arrestert igjen, sier DeLugas til Fox News. "

Georgia Department of Human Service retningslinjer sier barn som er 13 år eller eldre kan ta vare på søsken i opptil 12 timer.

– Så du sier at et år tidligere overlot hun barna sine til sin da 13 år gamle, nesten 14 år gamle datter, og på en eller annen måte gjorde en feil. Det var ikke galt da, og det er heller ikke galt nå, sa DeLugas.

DeLugas håper nå at dommeren i saken vil droppe anklagen på en rettsdato 1. juli, med henvisning til en kjennelse fra Georgia Høyesterett i 1997 som droppet anklager om hensynsløs oppførsel mot en forelder i en lignende sak.

Hvis hun blir dømt, kan Henderson få ett år i fengsel og en bot.

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.