Mor får 135 millioner kroner i erstatning: ’Sykepleier prøvde å presse baby tilbake i vaginaen min’

11/09/2016 10:00

Anniken Hauge

Utland
Før fødselen hadde sykehuset gitt den gravide kvinnen et løfte om å ha fokus på en naturlig fødsel. Men det ble alt annet enn naturlig og fint.

Da Caroline Malatesta i 2014 var gravid med sitt fjerde barn, bestemte hun og mannen å føde på Brookwood Medical Center i Birmingham i Alabama.

Det var blant annet sykehusets lovnad om fokus på en naturlig fødsel som var med på å avgjøre valg av sykehus.

Et valg som Caroline Malatesta siden har angret bittert på. Det forteller hun til Cosmopolitan.

For det viste seg at sykehuset slett ikke levde opp til sitt løfte om naturlig og rolig fødsel.

Og da tiden var inne og den lille skulle til å melde sin ankomst, var Caroline Malatestas fødselslege ikke mulig å få tak i.

I stedet nærmest tvang sykepleirne den fødende kvinnen til å ligge på ryggen, mens de prøvde å holde igjen barnet fra å blive født inntil legen ankom, ved å bokstavelig talt dytte barnet tilbake i henne.

- Etter seks minutter med redsler kom legen endelig. Sykepleieren slapp barnets hode, og jeg følte lindring med en gang fordi det store presset fra sykepleieren hadde kjempet imot mine sammentrekninger. Det er derfor jeg er så forferdelig ødelagt, fordi hun holdt barnets hode inni meg, sier Caroline Malatesta til Cosmopolitan.

Selve fødselen gikk nå så raskt, at sønnen hennes ble født på ett minutt. Parets lille sønn har ikke lidt noen skade på grunn av fødslen, men det har Caroline Malatesta.

Derfor sitter Caroline Malatesta i dag igjen med å ikke bare ha hatt en utrolig traumatisk fødselserfaring, men også med diagnostisert PTSD samt en smertefull permanent fysisk skade.

Paret anla etterfølgende sak mot sykehuset, en sag som fikk sin avgjørelse i august i år.

Da fikk paret endelige rettens ord for at den fødende kvinnen hadde blitt utsatt for en helt uakseptabel fødsel - et direkte resultat av sykehusets manglende fødselserfaring.

Videre får Caroline Malatesta tildelt en erstatning på 16 millioner dollar, hvilket svarer til omtrent 135 millioner norske kroner.