Mor legger merke til mørke ringer på datterens nakke, men forventet aldri legenes diagnose

30/07/2021 11:14

Emma

Utland
Denne moren håper at andre vil lære av hennes advarsel og ta hensyn til merkelige, mørke ringer på barn.

Første gang en amerikansk mor så en mørk ring på halsen til sin 14 år gamle datter, trodde hun at datteren ikke vasket seg ordentlig. Men det viste seg at det var noe helt annet og mer alvorlig grunn til de svarte pigmentene på nakken. Det skriver ABC News.  

I en lengre periode hadde 14 år gamle Pantera Myhill følt seg ukomfortabel med hodepine og humørsvingninger, og så var hun veldig tørst hele tiden. Den svarte ringen på halsen hennes dukket plutselig opp, og mor og datter tenkte ikke på det.

Men en tur til legen forandret det.

For den svarte ringen på nakken hennes var et signal om at Pantera hadde kronisk sykdom type 2 diabetes. Legen sa at det svarte pigmentet kalt acanthosis nigricans skyldes det faktum at kroppens insulin ikke fungerer som det skal, og mest sannsynlig er det lik diabetes.

Det svarte pigmentet kan også vises på underarmen og ved lysken. Det anbefales at du oppsøker lege hvis du merker noe lignende.

Siden diagnosen har Pantera testet blodsukkeret og tatt insulin daglig.

Type 2 diabetes har blitt stadig vanligere blant barn og unge, og derfor vil Panteras mor gjerne advare andre foreldre om tegn på diabetes og oppmuntre til sunnere livsstil.

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.