Mor påsto at sønnen var syk: 13 operasjoner og 323 sykehusbesøk senere innrømmer hun løgnen

12/12/2017 21:30

Anniken Hauge

Utland
En 34-årig mor fra Dallas i Texas, USA, har gjennom åtte år overbevist leger om at hennes åtte år gamle sønn var dødelig syk. Nå innrømmer hun å ha diktet opp alt sammen.

Kaylene Bowen har siden sønnen fødsel innbilt leger at Christopher lider av alvorlig melkeallergi. Moren skal angivelig ha overbevist legene om sønnens behov for nye og friske lunger.

Ifølge Kaylene Bowen klarte ikke Christopher å holde melken nede, og han kastet derfor opp hver gang han inntok vesken, hvilket var grunnen til at lungene hans var ødelagte.

På bare åtte år har Christopher Bowen besøkt barnehospitalet i Dallas hele 323 ganger. Han har dessuten gjennomgått 13 store operasjoner som følge av morens påstander om alvorlig sykdom. 

Det skriver Daily Mail.

Kaylene Bowen har tidligere prøvd å samle inn penger til sitt 'syke' barn i et tv-program. Det bekrefter bilder på morens Facebook.

Etter mange års besøk på sykehus, begynte to leger å fatte mistanke, og kontaktet derfor amerikanske myndigheter. Deretter ble det bekreftet at 8-årige Christopher aldri hadde vært syk.

Kaylene Bowen er nå arresteret og står tiltalt for å have voldt skade på eget barn. Hun har dessuten tilstått å ha diktet opp sønnens sykdomsforløp.

Her ses flere bilder av Christopher under sykdomsforløpet:

Ifølge Christophers far, Ryan Crawford, prøver Kaylene Bowen nå å innbille dommeren at legene fortalte henne kort tid etter fødselen av sønnen, at Christopher aldri ville kunne gå. Hvilket naturligvis også er en løgn.

Hun skal tidligere ha sagt at Christopher hadde behov for mat gjennom sonde, da han ikke klarte å spise selv. 

- Alt startet åtte dager etter at han ble født. Problemene eskalerte og plutselig påsto hun at sønnen min kom til å dø hvis han ikke fikk hjelp. Jeg var redd, for jeg klarte ikke å se at noe var i veien med ham, forteller Ryan Crawford i et intervju med NBC.

Ryan Crawford og Kaylene Bowen er i dag skilt.

Hvis det er noen i familien som har behov for medisinsk behandling, så er det Kaylene Bowen selv. Det er Ryan Crawford overbevist om.

Ifølge Ryan Crawford lider hans tidligere kone av sykdommen ‘Munchausen by Proxy’. En sykdom hvor en voksen, som regel moren, beskriver og fremprovoserer symptomer eller skader hos eget barn.

Moren kan enten selv gjøre fysisk skade på barnet eller dikte opp potensielle sykdommer som barnet lider av. Sistnevnte er tilfellet i denne saken.

Når barnet legges inn oppnår moren en psykologisk tilfredsstillelse og oppmerksomhet fra omgivelsene.

Christopher slipper forhåpentligvis flere sykehusinnleggelser i fremtiden, og Kaylene Bowen kan nå få den hjelpen hun trenger. 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.