Mor ser hva hennes 15-årige sønn har gjort på Facebook – drar ham med på politistasjonen

05/04/2017 17:45

Anniken Hauge

Utland
Nå er sønnen varetektsfengslet.

En 15-åring er mistenkt for gruppevoldtekt, etter moren hans dro ham med på politistasjonen i Chicago i USA. 

Gutten var etterlyst i forbindelse med en særdeles grov voldtekt som ble streamet live på Facebook. Det rapporterer Fox News.

Politiet hadde tidligere udstedt en arrestordre på gutten. Det var planer om å ta ham med til en sikret institusjon, hvor en 14-åring som er anholdt i samme sak, sitter allerede.

 

Men gutten dukket altså opp på politistasjonen, og måtte melde seg selv med moren ved siden av. Begge tenåringene er siktet for seksuelt overfall, og produksjon og distribusjon av barneporno. 

Opp mot seks personer deltok i overgrepet på den 15 år gamle jenta som er offeret i saken. Voldtekten fant sted den 19. mars, og ble streamet live på Facebook. Opp mot 40 personer så voldtekten live, men ingen gikk til politiet.

Politiet mener at det finnes flere videoer av overgrepet. Andre mindreårige og en voksen risikerer også siktelser i saken. 

 

I følge jentas mor ble både jenta og familien hennes sjikanert på nettet i ettertid. De ble også sjikanert og latterliggjort av barn i nabolaget. Jenta er svært traumatisert av episoden, og er bor midlertidig i annen bydel så hun ikke skal måtte møte overgrepsmennene. Hun har heller ikke vært på skolen siden.