Mor tok av sønnens bleie og gjorde en skrekkelig oppdagelse: Nå er tre menn arrestert

30/06/2017 14:45

Ida Veiden Brakstad

Utland
En mor fikk sitt livs sjokk da hun åpnet sønnens bleie. Hun måtte øyeblikket forlate rommet på grunn av det fryktelige synet, og nå er tre menn anholdt i saken.

Det var ikke det vanlige som skjulte seg i bleien da en mor fra den engelske byen Nottingham åpnet sønnens en skjebnesvanger dag sensommeren 2013. 

- Jeg åpnet bleien og ble nødt til å forlade rommet fordi jeg ble helt hysterisk. Det var virkelig ikke noe pent syn - det var blod og alt mulig, sier hun til BBC

Den britiske moren fandt blod i bleien og måtte til sin gru erkjenne at hennes sønn hadde blitt omskåret uten hennes tillatelse og helt i mot hennes ønsker. Gutten hadde blitt omskåret under et opphold hos besteforeldrene sin da han bare var tre måneder gammel.  

Det ville moren ikke akseptere og kontaktet både politiet og sosialmyndighetene - som ikke ville ta noe ansvar da de mente at det ikke dreide seg om en kriminell handling. 

Til sist ble saken overdratt til den britiske utgave av av Norsk pasientskadeerstatning, men det fikk moren til å søke advokathjelp hos en menneskerettighetsorganisasjon som fikk politiet til å ta opp saken igjen. 

Moren mener at gutter som blir ulovlig omskåret har de samme rettigheter som for eksempel jenter som blir utsatt for ulovlig kjønnslemlestelse. 

- Det er dypt ulovlig å klippe halen på hunder. Men jeg har grått så mange tårer over tanken på at hunder har flere rettigheter end sønnen min.  Man kan beskytte hunder, man kan beskytte jenter men ikke gutter, sier hun til BBC.

I fire år måtte moren kjempe mot de britiske myndighetene før det skjedde noe i saken. Foto: Shutterstock

Og så kom politiet endelig i gang med etterforskningen. Den 21. juni i år har de omsider anholdt tre mistenkte i saken.

En 61-årig mann samt en 44-årig mann og en 47-årig mann, som begge er i slekt med gutten, har alle blitt arrestert og siktet for å ha planlagt og utført den ulovlige omskjæringen av gutten mot morens vilje.  

De tre anholdte har alle blitt løslatt igjen mens politiets etterforskning fortsetter. 

De sidste fire årene har den britiske moren kjempet for rettferdighet og hun mener at guttens omskjæring fortsatt har store konsekvenser for helsen hans. 

- Han får infeksjoner og huden svulmer opp og blir rød og irritabel, sier hun og påpeker at sønnen kanskje blir nødt til å få ytterligere operasjoner.  

Hun håper nå at oppmerksomheten som saken har fått kan få flere til å stå fram i forhold til ulovlige og dårlig utførte omskjæringer av gutter.  

I England er nesten 16 prosent av alle menn omskåret enten av religiøse, kulturelle eller medisinske årsaker. 

Går til legen med 'babyansikt' under huden - da legen gjør det første snittet gisper hun av overraskelse