Nå er prins Philips dødsårsak funnet

15/05/2021 12:44

Emma Sletta

Utland
Det har nå blitt avslørt hva som forårsaket prins Philips død.

9. april kom det en trist kunngjøring fra den britiske kongefamilien. Budskapet var at prins Philip hadde sovet stille inn i Windsor Castle.

Prins Philip var 99 år og ville ha fylt 100 år den 10. I lang tid hadde han vært forelsket i helsen sin, og budskapet fra den engelske domstolen sa at prinsen hadde sovet stille.

Nå er det nyheter om årsaken til prins Philips død - ifølge Hello Magazine avslører dødsattesten nå at prins Philip døde av alderdom.

Dokumentet som nettopp er publisert er sertifisert av Sir Huw Thomas, en lege ved hoffet.

"Alderdom" er i Storbritannia et juridisk og medisinsk akseptert begrep i tilfelle av en pasient over 80 år, og når legen som signerer dødsattesten "personlig har tatt vare på den avdøde over lang tid og har observert en nedgang i pasientens genetiske helse."

Prins Philips fulle navn er også gitt i dokumentet som: Hans Kongelige Høyhet Prins Philip, hertug av Edingburgh tidligere kjent som prins Philippos av Hellas og Danmark tidligere kjent som Philip Mountbatten".

Begravelsen fant sted på Windsor Castle lørdag 17.

Totalt deltok bare 30 gjester i begravelsen på grunn av koronarestriksjonene. Disse inkluderte både prins William og prins Harry, som reiste alene, mens hans ekskone Meghan forble i California, hvor paret nå bor.

Noen dager etter prins Philips død sendte Harry ut en pressemelding der han hyllet bestefaren sin.

Han var en klippe 

"Bestefaren min var en mann med tjeneste, ære og fantastisk humor. Han var sitt autentiske jeg med en alvorlig skarp sans for humor, og han kunne ta alles oppmerksomhet i ett rom med sin sjarm - og du visste aldri hva han skulle si videre, sier pressemeldingen fra Harry, som fortsetter:

"Han vil bli husket som den lengste regjerende konsort til monarken, en dekorert soldat, en prins og en hertug. Men for meg, akkurat som det er for mange av dere som mistet en nær person eller besteforelder i verkende i fjor, var han bestefaren min: Mester i grilling, en legende om godmodig banter og frekk helt til slutten.

"Han har vært en klippe for Hennes Majestet Dronningen med enestående hengivenhet ved hennes side gjennom 73 års ekteskap, og mens jeg kunne fortsette, vet jeg at akkurat nå ville han si til oss alle med en øl i hånden: "Å, gå videre!"

"Så på notatet, bestefar, takk for din tjeneste, din dedikasjon til bestemor, og for å være deg selv. Du vil bli savnet, men alltid husket av nasjonen og verden. Meghan, Archie og jeg (så vel som ditt fremtidige oldebarn) vil alltid ha et spesielt sted for deg i våre hjerter.

«Per Mare, Per Terram (latin for «til sjøs, til lands», sier Harry i pressemeldingen.