Nå kan fanger igjen bli henrettet ved hjelp av gamle henrettelsesmetoder

23/03/2022 10:26

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå kan fanger i enda en amerikansk stat velge å bli henrettet ved å bli skutt, i stedet for å bruke den elektriske stolen eller en dødelig injeksjon.

Fredag 18. mars bekreftet myndighetene i den amerikanske delstaten Sør-Carolina at renoveringen av statens fengslers «dødskamre» var fullført.

Det betyr at de 37 fangene i staten som er dømt til døden i påvente av henrettelsen, nå også kan velge å bli skutt i stedet for å ha en dødelig injeksjon eller få skyss i den elektriske stolen.

Unilad skriver at årsaken til det nye «alternativet» er at staten har opplevd en tiår-lang mangel på dødelige injeksjoner, noe som har ført til at ingen fanger har blitt henrettet siden 2011 til tross for at flere burde ha vært det. 

Staten har også den elektriske stolen som et alternativ, men fangene har også lov til å velge skyting som en utførelsesmetode, selv om det ikke har vært mulig å utføre dette, noe som har betydd at de rett og slett ikke har blitt henrettet.

Den elektriske stolen. Foto: Shutterstock.com

Nå er det imidlertid gjort endringer i statens "dødskammer", som inkluderer en metallstol med spenner i hjørnet av rommet og et rektangulært hull i veggen for vaktene å skyte gjennom.

Hullet er også designet slik at de tre vaktene som skyter, og som alle har meldt seg frivillig, alle treffer fangen i hjertet.

Før henrettelsen vil den fordømte fangen få en maske over hodet og få muligheten til å si sine siste ord.

Den nye utvidelsen har kostet $ 53,600 (ca 362,000 kroner) og har ført til at flere fanger nå forventes å bli henrettet i nær fremtid.

Dermed har de planlagte henrettelsene av Brad Sigmon og Freddie Owens blitt utsatt på grunn av manglende evne til å utføre ved å skyte tropp.

Brad Sigmons henrettelse, ifølge The Mirror, ble avblåst bare timer før henrettelsen i 2021 da han fikk lov til å velge henrettelse ved å skyte i stedet for den elektriske stolen, og en ny dato må nå bli funnet. 

Han er dømt til døden for å ha slått ekskjærestens foreldre i hjel med et balltre, kidnappet ekskjæresten og forsøkt å drepe henne ved å skyte henne.

Freddie Owens ble ifølge Greenville News dømt til døden i 1999 for å ha utført et væpnet ran i 1997 som resulterte i drapet på en butikkansatt, og hans henrettelsesdato er ennå ikke satt. 

De skal begge henrettes ved skytting.

 

 

 

 

 

Læs også:

Hva er din favoritt sovestilling? Her er den overraskende betydningen for din personlighet Har du en spesiell sovestilling du foretrekker? I så fall kan det faktisk fortelle mye om din personlighet.
Märtha og Durek trakk tilbake bryllupsinvitasjonen Det kommende ekteparet trakk tilbake bryllupsinvitasjonen.