NASA advarer: Asteroide kan treffe jorden 6. Mai

03/05/2022 11:46

Emma Sletta

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sannsynligheten er ikke stor, men likevel har NASA valgt å advare om at en asteroide potensielt kan treffe jorden på bare noen få dager.

Dette handler om asteroiden 2009 JF1. Ifølge tidlige NASA-beregninger ville asteroiden treffe jorden 6. Mai. Andre beregninger forteller oss at det er svært liten sannsynlighet for kollisjon.

Potensielt farlig

NASA, et av verdens ledende romfartsbyråer, har et system kalt 'Sentry', som overvåker asteroider og risikoen for om noen kan kollidere med jorden i løpet av de neste 100 årene.

Det amerikanske romfartsbyrået har ansett en asteroide kalt '2009 JF1' for å være potensielt farlig. Faktisk regnes det som det femte farligste objektet i solsystemet når det gjelder størrelse, avstand og hastighet når du nærmer deg planeten Jorden.

Det er mediene Marca.com som skriver om risikoen for kollisjonen.

Dato og klokkeslett for mulig kollisjon med jorden, NASA har fastslått å være 6. mai 2022, og tiden vil være 8:34 lokal tid.

Asteroiden 2009 JF1 er ikke så stor igjen, men den reiser med en veldig høy hastighet på 23,92 kilometer per sekund, nesten dobbelt så fort som den farligste asteroiden som eksisterer, som forventes å treffe jorden i år 2880.

Minimal risiko for kollisjon

Men ifølge videnskab.dk er det ingen risiko for at menneskeheten går under. De har sett på nyere beregninger for kollisjonen.

Risikoen for at asteroiden i det hele tatt vil treffe jorden, ifølge Videnskab.dk, er veldig, veldig liten - 0,00074 prosent for å være nøyaktig.

«Det er med andre ord 99,99926 prosent sjanse for at den ikke treffer jorden», skriver Line Drube, Ph.D. astrofysiker fra DTU Space, i en e-post til Videnskab.dk