Oliver raser over p-vakts idioti: Fikk bot på grunn av snøvær

10/02/2018 15:30

Anniken Hauge

Utland
Foto: Derby City Council
Foto: Derby City Council
På bilen var det en parkeringsbot, men det ville ikke Oliver finne seg i.

Det er alltid like kjedelig.

Når man har vært ute og handlet eller spist og kommer tilbake til bilen hvor det venter en  irriterende parkeringsbot under vindusviskeren på fronruten.

Selv om det i mange tilfeller er ens egen skyld fordi man ikke har lagt merke til skiltingen eller tatt en sjanse, så kan det også være tilfeller hvor parkeringsvakten er en klovn. Og det var nettopp det britiske Oliver Claxton opplevde, skriver BBC.  

Oliver Claxton hadde dratt til London i et par måneder i forbindelse med jobb, og hadde derfor satt igjen bilen sin hjemme i Derby. Han hadde satt den røde bilen sin lovlig ved fortauet, med gyldig p-bevis tydelig i frontruten.

Da hjembyen hans plutselig ble rammet av et kraftig snøvær, så var det ikke lengere mulig for parkeringsvakten å lese p-beviset i ruten, hvilket medførte at det ventet Oliver Claxton en bot på cirka 750 kroner da han kom hjem fra London.

Det var dette synet som fikk vakten til å skrive ut en bot. Foto: Derby City Council

 Oliver Claxton synes det var helt latterlig da han så at det hang en regning på siden av bilenFoto: Derby City Council

- Jeg forstod det virkelig ikke. Hvis de ikke hadde p-beviset mitt, hvorfor har jeg da ikke fått flere bøter? Da jeg så bildene p-vakten hadde tatt og at årsaken til boten var snøen på ruten, klarte jeg ikke å la være med å le – det var jo helt latterlig, siger Oliver Claxton til BBC.

Hendelsen fikk Oliver Claxton til å klage til kommunen, hvor han nå har fått medhold i klagen sin, men av en helt annen grunn enn snøværet.

Parkeringsvakten hadde skrevet feil nummerplate på boten.

Parkeringsvakten hadde tydeligvis ikke fått med seg at britiske nummerplater slutter med en bokstav og ikke et tall, hvilket gjorde at vakten hadde trykket null istedet for bokstaven O.

I et svar til Oliver Claxton fremgår det dessuten at vaktene helst ikke må ta på bilene for å sjekke om de har parkeringstillatelse, hvilket var årsaken til at det fortsatt var snø på frontruten.