Pappa hylles av foreldre over hele verden: Hvordan unngå kresne barn

12/08/2021 09:16

Emma Sletta

Utland
Det kan noen ganger være vanskelig å få barna dine til å spise det som serveres, men ikke for denne faren, som tok mer drastiske metoder for å kvitte seg med det kresene.

Det kan noen ganger være vanskelig å få barna dine til å spise grønnsakene på tallerknen, men som du vet, er det noe du må gjøre noe med. Men selvfølgelig skjer det også at du kommer hjem etter en lang arbeidsdag og ikke har overskudd til å diskutere hvorfor de i stedet blir servert sin usunne favorittrett.

Det kan være vanskelig å ha kresne barn, men da kan det være lurt å bli inspirert av denne faren, som har delt trikset sitt i et innlegg på Reddit- noe som fikk hans kresne barn til å spise.

Han skriver i innlegget at matlaging er en unødvendig stor oppgave, da alle hans fire barn er glutenallergikere, mens tre av dem igjen bestemmer seg for at de ikke vil spise en bestemt tallerken.

Faren sier i innlegget at det faktisk ble så ille at det nesten ikke var noen retter igjen som han kunne lage uten å høre brokk.

" Det er bokstavelig talt ingen retter igjen å lage uten at de klager. Spagetti? Jeg lager saus med italiensk pølse, og så er det en gutt som bestemmer at hun ikke liker fennikel. Et av barna er allergisk mot gluten, som selvfølgelig ikke er hennes egen feil, men det gjør det vanskeligere. Et tredje barn hater ost, som utelukker mange retter, og en av dem hater kylling. I lang tid var vi opptatt med taco til et av barna bestemte seg for at hun aldri skulle spise taco igjen», skriver han i innlegget.

Måtte ta drastisk metode i bruk

Han kom til slutt til konklusjonen, at nok hadde blitt nok, at han måtte ta mer drastiske metoder i bruk for å kvitte seg med barnas oppstyr.

Han måtte derfor gå i tenkeboksen. Men etter litt refleksjon kom han opp med sin endelige plan, som han ønsket å sette i praksis: Han valgte å ikke lage mat.

Faren fortsatte imidlertid å ta turen til supermarkedet for å handle, og derfor var kjøleskapet i hjemmet alltid fylt med mat. Men så fortalte han barna sine at de kunne spise hva de ville, så lenge de lagde maten selv.

– De to første ukene levde alle stort sett på smørbrød og cornflakes. På det tidspunktet begynte jeg å lage mat til min kone og meg selv, ting vi likte å spise. På et tidspunkt sa en av barna: 'Det lukter veldig godt, kan jeg få noe?' Jeg sa at jeg bare hadde laget nok til to, men hvis de ville ha litt av middagen i morgen, måtte de gi meg beskjed, så kunne jeg lage ekstra.

Imidlertid endte han opp med å bli overrasket over sine barn.

" Jeg ventet en 'Hva skal vi spise i morgen?', men i stedet fikk jeg 'Ja takk. Alt er bedre enn flere smørbrød: «Alle endte opp med å følge etter, og i dag lager jeg mat til seks personer, som jeg gjør akkurat som jeg vil», skriver faren.

Til slutt skriver han i innlegget at barna hans nå er veldig fornøyde med maten de får servert.