Par dro på bryllupsreise til Hawaii: Nå risikerer de 5 år i fengsel

15/07/2021 11:03

Emma

Utland
Foto: Tiktok
Foto: Tiktok
Dette kan resultere i opptil fem års fengsel og en bot på over 400.000 kroner.

Det er en video som har blitt delt på TikTok og andre sosiale medier som har fått det nygifte paret til å ende opp i noe av en sak.

Det skriver New Zealand Herald.

Paret, som kommer fra den amerikanske delstaten Louisiana, reiste til Hawaii for å ha bryllupsreise. Her var de en dag på stranden, hvor de møtte en munkesel, som ifølge New Zealand Herald er en truet art.

Kvinnen valgte å stå ved siden av seglet og prøve å berøre det. Men seglet likte ikke det. Det løftet hodet hennes og bet henne, så hun kjørte. Hele seansen ble spilt inn og delt på sosiale medier, så det er det som har satt amerikanske myndigheter til å undersøke.

Det er ikke lovlig å berøre eller trakassere arten, og det kan føre til opptil fem års fengsel og en bot på over 400.000 kroner hvis du kommer for nær de truede dyrene.

 

"Ville ikke fornærme noen"

Paret har siden beklaget og beklaget.

–Vi elsker Hawaii og kulturen. Vi mente ikke å fornærme noen, sier paret.

Dominic Andrews, en talsperson for National Oceanic and Atmospheric Administration, sa at kontakten med paret pågikk og at en etterforskning av saken nå pågår.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.